El Poblenou s’il·lumina amb el festival Llum BCN

Un any més arriba el Llum BCN, un dels festivals europeus de referència en les arts lumíniques. La dotzena edició del festival ha estat comissariada per Maria Güell Ordis, Oriol Pastor i Jose Luis de Vicente i se celebrarà del 3 al 5 de febrer.

El festival ens presentarà diverses propostes que se centraran en les problemàtiques d’avui en dia, com la crisi climàtica i energètica, les tecnologies creatives i les noves formes de materialitzar la llum i l’espai públic com a factor aglutinador de la comunitat.

Durant tres dies, el barri del Poblenou acollirà artistes de diferents disciplines, com l’art contemporani, el disseny, l’arquitectura, la tecnologia i la il·luminació: Architects of Air – Arborialis, Chila Kumari Singh Burman, Colectif Coin, Kimchi and Chips, Abel Korinsky & Orhan “aib” Kavrakoglu, Nick Verstand, Pedro Torres, Playmodes, Richard Vijgen, SpY o Vera Molnár i Joanie Lemercier formaran part de la programació d’enguany.

A més, com cada edició, 15 escoles de disseny i arquitectura participaran en l’esdeveniment. Fins ara, els centres presentaven els seus projectes en un sol espai, però ara podrem veure les creacions de l’alumnat per tot el barri de Sant Martí.

El Disseny Hub serà un dels escenaris de Llum BCN i acollirà les propostes més creatives i innovadores:

- Call Out, d’Abel Korinsky & Orhan “aib” Kavrakoglu. Una obra que rastreja en temps real els satèl·lits que sobrevolen l’emplaçament local i transforma aquesta informació en diferents patrons lumínics dividits en cinc escenes, com ara l’esclat de llum que alerta del perill de col·lisió quan es creuen dos satèl·lits.

- Anima, de Nick Verstand (en col·laboració amb wiwo.studio i 4DSOUND). Una instal·lació escultòrica desenvolupada per explorar la relació entre un objecte que sembla tenir consciència pròpia i el seu entorn.

Carrés magiques de traits lumineux, de Joanie Lemercier i Vera Molnár. Una obra basada en les composicions geomètriques que Molnár va elaborar en homenatge a un dels gravats més famosos i enigmàtics d'Albrecht Dürer.

Pel que fa al Museu del Disseny, aquest equipament farà un horari especial durant els tres dies de celebració del festival i l'entrada a les exposicions serà gratuïta a partir de les 15 h. El museu tancarà les seves portes a les 17 h.

 

OFF Llum

Per la seva banda, el Poblenou Urban District ha organitzat la quarta edició de l’OFF Llum, un recorregut alternatiu al festival Llum BCN en què es presentaran 12 instal·lacions lumíniques en diferents formats i creades per artistes multidisciplinaris.

Aquesta proposta vol posar el focus en l’art lumínic amb l’objectiu que els visitants descobreixin els espais de creació i innovació que formen part de la comunitat creativa de Poblenou Urban District.

Una de les instal·lacions de l’OFF Llum es podrà veure al Disseny Hub. En concret serà el Designova, una obra de Maurici Ginés que transmet sensació de futur, d'allò desitjat, de quelcom nou, viu, i energia positiva en moviment continu sobre nostre amb canvis cromàtics.

Nova és com es denominen els nous estels creats per un esdeveniment astronòmic generat per dos astres; fet també conegut com a supernova. Designova vol que el visitant se senti a prop de la creació d'una estrella, que visqui una sensació atemporal i que experimenti una immersió de llum estel·lar dinàmica.

L'experiència es pot acompanyar escoltant *aquest àudio* creat exclusivament per al festival, i basat en el concepte del so de les estrelles segons la NASA.

Producció: Artec Studio Amb la col·laboració de: ProtoPixel.

Altres notícies

“Barcelona compta amb una àmplia xarxa d...

23/03/2023

Enric Cabestany és VP Publishing (Europa i...

Davant dels reptes, el disseny és la res...

22/03/2023

L’alumnat de l’IED Barcelona presenta solucions als reptes actuals a través del...

El Disseny Hub suma un nou reconeixement...

22/03/2023

El Disseny Hub compta amb el reconeixement al...

Moda per a la diversitat de cossos

22/03/2023

Diversitat, moda i sostenibilitat es trobaran a l’...