El projecte "Barcelona des de casa", la iniciativa ciutadana a l'abast de tothom

El projecte “Barcelona des de casa” agruparà les iniciatives en quatre grans àmbits: cures col·lectives i suport mutu, recursos educatius, iniciatives culturals i recursos per fer esport a casa.

“Barcelona des de casa”, un web senzill i intuïtiu, es divideix en diferents blocs. D’una banda, hi trobem les iniciatives de ciutat: en aquest espai convergeixen tots els continguts o materials que els equipaments públics posen a l’abast de la ciutadania, com el fons documental de les biblioteques, equipaments culturals, com museus, i festivals literaris, així com les iniciatives ciutadanes que s’han creat.

El segon bloc és l’Espai dels Districtes, en què cadascun dels districtes de la ciutat tindrà un espai propi. Aquí es podrà trobar un repositori d’iniciatives de proximitat i, a més, un fòrum per compartir experiències i emocions per tal de reforçar el suport mutu entre el veïnat.

A La Plaça la ciutadania es podrà trobar per compartir eines, recursos i coneixement, com exercicis esportius per fer a casa, receptes de cuina, jocs i activitats, xerrades i molt més.

La intel·ligència col·lectiva a disposició de tothom

L’eina digital “Barcelona des de casa”, que es vehicula des de la plataforma Decidim Barcelona, neix de la ràpida organització de la ciutadania. Ofereix, a més, recursos digitals en obert perquè es puguin consumir durant els dies d’aïllament, i està pensada perquè tothom hi pugui col·laborar i perquè es comparteixi amb el cercle familiar, d’amics o veïnal.

La iniciativa, que estarà activa mentre durin el període d’excepcionalitat i les mesures d’aïllament, inclourà tota la informació per al suport col·lectiu, però no substitueix les fonts oficials d’informació sobre la gestió de la Covid-19 i tampoc no és un espai d’atenció a la ciutadania.

Bon veïnatge durant el confinament amb el projecte Radars

L’escala de veïns és un espai de relació que en situacions com les que estem vivint pot ajudar les persones més vulnerables. Amb aquesta finalitat, el projecte Radars, la iniciativa comunitària que cerca millorar la qualitat de vida de la gent gran creant i enfortint els vincles amb la comunitat, proposa oferir als veïns i veïnes més vulnerables solucions per a una part de les necessitats quotidianes. 

Les persones que no formen part de col·lectius de risc es poden oferir per donar suport a persones que no poden sortir de casa, per exemple, portant-los aliments quan van a comprar, passejant el seu gos quan treuen el seu, baixant les escombraries o trucant a les persones en risc de vulnerabilitat que viuen soles. Es recomana penjar una graella al vestíbul de l’escala perquè els veïns i veïnes que ho necessitin puguin escriure-hi què els aniria bé.

En qualsevol cas, si es detecta alguna situació greu que afecta una persona gran, es recomana posar-se en contacte amb els serveis socials o bé escriure un correu a radarsgentgran@bcn.cat.

Altres notícies

Anna Gasulla: "Ens hem de tornar a...

10/12/2020

Anna Gasulla és publicista i co-fundadora al 2012 de l’agència creativa Make it GAS...

Crear, dissenyar, pensar amb perspectiva...

10/12/2020

Si passeu pel Centre Comercial Glòries fins al 31 de desembre, hi podreu veure els projectes resultants del Sustainable Challenge...

El disseny local encén el comerç per Nad...

10/12/2020

Barcelona centre de Disseny junt amb la Direcció de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona i el Districte d'Horta-...

El Design Market es trasllada a la xarxa

10/12/2020

Cada any, pels voltants de Nadal i des de fa vuit anys, el Foment de les Arts i el Disseny (FAD) organitza el ...