El projecte ‘(Oh!)pera’ connecta el talent creatiu i l’experimentació amb la microòpera

El Liceu, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona i escoles de disseny de la ciutat han presentat un projecte per fomentar l’experimentació i l’aprenentatge de joves estudiants de diferents disciplines del disseny de la ciutat a través d’una experiència real de creació operística.

Es tracta d’(ÒH!)PERA, una iniciativa que té per objectiu complementar la formació de joves de disciplines creatives de la ciutat a través de la creació de quatre òperes de petit format, que es representaran en diferents espais del Liceu (Sala Miralls, Teatrí del Conservatori i Foyer) els dies 9 i 10 de juliol de 2022.

El Liceu ha seleccionat els compositors Núria Giménez-Comas, Marc Migó, José Río-Pareja i Fabià Santcovsky per idear òperes de gran energia, d’uns 30 minuts de durada, que tractin de subjectes actuals. Les obres tindran un màxim de sis músics, entre cantants i instrumentistes, que col·laboraran en el projecte gràcies al suport de la Fundació Ferrer Salat – Fundació Conservatori Liceu. Cada microòpera comptarà amb professionals de l’àmbit de la direcció escènica com Nao Albet, Alícia Serrat, Marc Chornet i Silvia Delagneau.

BAU, ELISAVA, EINA, LCI i Escola Massana són les escoles que participaran en aquest projecte. Seleccionades per la Direcció de Promoció del Disseny de l’Ajuntament de Barcelona, la participació d’aquestes escoles es materialitzarà en la creació de la posada en escena de les quatre microòperes. Es crearan equips d’estudiants de grau i màster de les diferents disciplines del disseny que treballaran en aspectes com el disseny de l’espai escènic, el vestuari, la il·luminació i el disseny d’audiovisuals, i una cinquena escola dissenyarà la imatge, la comunicació i el màrqueting del projecte.

(ÒH!)PERA és un dels projectes que s’emmarca a les estratègies de la Mesura de Govern d’Impuls de les Indústries Creatives, que contempla la promoció del talent com una de les seves línies prioritàries. A banda d’aquest projecte, també s’han posat en marxa altres iniciatives com la Barcelona Fashion Forward, el Sustainable Challenge i Dissenyem Comerç.

Altres notícies

Gloria Morera: “El gran èxit és haver cr...

06/05/2022

El Poblenou i el districte de Sant Martí són un dels escenaris de la creació i la creativitat per excel·lència. Entre la gran varietat d’...

Tallers Oberts BCN, una jornada de porte...

05/05/2022

Arriba la 29ena edició dels Tallers Oberts BCN 2022. L’esdeveniment, que organitza de forma anual l’A-FAD, permet a la  ciutadania endinsar...

El Museu del Disseny, de nit

05/05/2022

Dissabte 14 de maig torna la gran festa dels museus, la ...

Fornas, disseny i música

05/05/2022

En el marc de l’exposició temporal “...