El teixit artístic i artesà, a la 28ena edició dels Tallers Oberts BCN

Més de 150 tallers participaran a la propera edició de Tallers Oberts BCN. La cita, que enguany celebra la 28a edició, tindrà lloc durant el cap de setmana del 29 i 30 de maig. Durant dos dies, els visitants podran conèixer la riquesa del teixit artístic i artesà a través d’unes jornades de portes obertes a tallers i espais de creació de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Tallers Oberts BCN és una de les principals cites que reuneix artistes plàstics, artesans i artesanes professionals per donar a conèixer a la ciutadania espais que habitualment no són visibles. L’edició d’enguany ha implicat més de 240 artistes de disciplines molt variades: joieria, disseny gràfic, vitrall, ceràmica, gravat, pintura, escultura, escenografia, perfumeria, fotografia, dibuix, artesania tèxtil, moda o enquadernació, entre d’altres.

A banda de la jornada de portes obertes, el programa de Tallers Oberts BCN es complementa amb activitats paral·leles proposades pels mateixos participants, com ara demostracions, tallers de creació o visites guiades. En total, seran més de 100 propostes amb l’objectiu d’involucrar els visitants i fer-los partícips de l’art, l’artesania i el disseny.

Des del Disseny Hub us recomanem:

TransfoLAB BCN, districte de Sant Martí. TransfoLAB BCN és un centre dedicat a l'ecosistema creatiu de Barcelona centrat en el disseny, la innovació, la producció i l'experimentació amb els residus, l'economia circular i la sostenibilitat mediambiental. Ofereixen l'espai i el suport a makers, dissenyadors, arquitectes, artistes, estudiants, DIY aficionats i entusiastes creatius que busquen un entorn per desenvolupar i dissenyar les seves idees o projectes. Ofereixen suport durant tot el cicle de vida dels seus projectes, des de la concepció, planificació, creació de prototips, producció i promoció.

- Taller 57, districte de Sant Martí. Taller de serigrafia, especialitzat en reproducció d'obra gràfica d'edició limitada i en el treball amb artistes, dissenyadors i il·lustradors, de manera manual i artesanal. Instal·lats al barri del Clot des de 2010, imprimeixen sobre paper, tèxtil i altres materials. Treballen per a dissenyadors gràfics, arquitectes, artistes, fotògrafs, il·lustradors, editorials, productores, galeries, segells discogràfics i grups musicals.

Tallers Oberts BCN és una iniciativa organitzada per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya i el Districte Cultural de l’Hospitalet.

Pots consultar el llistat complet de participants i tota la programació aquí.

Altres notícies

Arquitectura en clau musical

04/05/2021

Organitzat per 48h Open House Barcelona, Música...

L’Enric Miralles dissenyador

04/05/2021

Del 26 de maig al 29 d'agost arriba al Disseny Hub la mostra...

La millor creativitat europea, al Dissen...

03/05/2021

El Disseny Hub Barcelona acollirà l’exposició Travelling Exhibition 2021. La cita, que tindrà lloc del 10 al 30 de maig, serà una...