Els disseny amb biomaterials i economia circular, al Disseny Hub

El Disseny Hub Barcelona acollirà aquest mes de març la nova exposició de Remix El Barrio “Disseny amb biomaterials de restes alimentaris”, organitzada pel Materfad.

La mostra, que es podrà veure del 19 de març al 29 d’abril, vol visibilitzar el paper dels dissenyadors en el camp de l’alimentació i el seu rol en la lluita contra el malbaratament d’aliments. I és que cada dia a Catalunya es llencen 720.000 kg de menjar. Aquests aliments malbaratats, que sumen 260.000 tones anuals, equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any.

Així, l’exposició és un punt d’aprenentatge per fomentar i donar lloc a noves pràctiques basades en la neoartesania amb el malbaratament d’aliments. L’exposició és el resultat d’un programa pilot on diversos dissenyadors aprenen sobre el disseny de biomaterials i exploren projectes amb restes de menjar mitjançant tècniques artesanals i fabricació digital. En aquest projecte hi han participat agents del barri del Poblenou, com ara restaurants, horts urbans i associacions de veïns per promoure un ecosistema local d’economia circular.

Remix El Barrio és un col·lectiu de dissenyadors locals que treballa sota el paraigües del projecte europeu SISCODE i està coordinat per Fab Lab Barcelona, un centre d'innovació ubicat dins de l'IAAC, que analitza la manera amb què vivim, treballem i compartim a les ciutats. Gràcies als seus coneixements, Remix El Barrio esdevé un punt important en l’activació de l’economia circular.

Altres notícies

Coneixes la Biblioteca El Clot-Josep Ben...

15/04/2021

Ja fa més de set anys que els veïns i veïnes del Clot i el Parc i la Llacuna del Poblenou van aconseguir tenir una biblioteca al seu barri. Es...

Tot el que has de saber sobre el ‘delive...

14/04/2021

El ‘delivery & take away’ ha vingut per quedar-se. Conscient de l’impacte que ha tingut la pandèmia sobre el sector de la restauració i els...

Ignacio de Juan-Creix: “Creiem en la fic...

13/04/2021

Com serà l’alimentació del futur? Com es combinen la tecnologia, el disseny i l’alimentació? ...

Joseán Vilar: "L'economia circ...

12/04/2021

Joseán Vilar és director executiu de NaifactoryLab, una...