Els disseny amb biomaterials i economia circular, al Disseny Hub

El Disseny Hub Barcelona acollirà aquest mes de març la nova exposició de Remix El Barrio “Disseny amb biomaterials de restes alimentaris”, organitzada pel Materfad.

La mostra, que es podrà veure del 19 de març al 29 d’abril, vol visibilitzar el paper dels dissenyadors en el camp de l’alimentació i el seu rol en la lluita contra el malbaratament d’aliments. I és que cada dia a Catalunya es llencen 720.000 kg de menjar. Aquests aliments malbaratats, que sumen 260.000 tones anuals, equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any.

Així, l’exposició és un punt d’aprenentatge per fomentar i donar lloc a noves pràctiques basades en la neoartesania amb el malbaratament d’aliments. L’exposició és el resultat d’un programa pilot on diversos dissenyadors aprenen sobre el disseny de biomaterials i exploren projectes amb restes de menjar mitjançant tècniques artesanals i fabricació digital. En aquest projecte hi han participat agents del barri del Poblenou, com ara restaurants, horts urbans i associacions de veïns per promoure un ecosistema local d’economia circular.

Remix El Barrio és un col·lectiu de dissenyadors locals que treballa sota el paraigües del projecte europeu SISCODE i està coordinat per Fab Lab Barcelona, un centre d'innovació ubicat dins de l'IAAC, que analitza la manera amb què vivim, treballem i compartim a les ciutats. Gràcies als seus coneixements, Remix El Barrio esdevé un punt important en l’activació de l’economia circular.

Altres notícies

Els barrets de Balenciaga, al plat! Part...

22/07/2021

El Museu del Disseny acull l’exposició ‘BALENCIAGA. L...

David Benzal: "Tenim escoles que es...

05/07/2021

David Benzal és concept artist i té una àmplia trajectòria participant en projectes d'escala...

L’univers Balenciaga, al Disseny Hub

05/07/2021

Fins al 3 d’octubre es podrà veure al Museu del Disseny l’exposició ‘...

El Museu del Disseny celebra la diversit...

05/07/2021

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, set institucions culturals han mostrat el seu compromís amb...