Els equipaments s’aniran posant en funcionament en la mesura que es pugui garantir la seguretat del personal i de la ciutadania

La xarxa de Museus i Arxius municipals i Biblioteques de Barcelona, tancats des del passat mes de març per causa de la crisi sanitària, no obrirà al públic dilluns 18 de maig i preparen la seva reobertura i recuperació progressiva al llarg de les pròximes setmanes. Aquesta obertura, en tot cas, estarà condicionada per la necessitat de garantir la prestació dels serveis de manera segura per a la ciutadania i per a les persones que hi treballen.

Els equips dels museus i arxius municipals estan implementant ja els plans de restabliment de serveis personalitzats per a cadascun dels equipaments. D’entrada s’intentarà promoure una apertura majoritàriament simultània, en la mesura que cada espai estigui preparat per fer-ho. La prioritat en la manera de gestionar aquest retorn ha estat la de complir amb les directrius establertes per les autoritats sanitàries i reobrir permetent una experiència satisfactòria al visitant i, al mateix temps, garantint la seva seguretat i la del personal que hi treballa.  

Pel que fa a les 
Biblioteques de Barcelona, ja han començat les tasques previstes en una fase inicial de preparació de les instal·lacions i adaptació dels serveis. Durant un període d’entre dues i tres setmanes les biblioteques romandran tancades i es faran actuacions de neteja i desinfecció dels edificis, adopció de mesures de protecció dels treballadors i usuaris, senyalització dels espais i adequació dels serveis. En una fase posterior, malgrat estar la biblioteca oberta, encara no es permetrà l’accés lliure del públic a les instal·lacions, però s’oferirà el servei de préstec amb cita prèvia. Després gradualment s’anirà obrint els espais fins a la  recuperació total dels serveis i retorn a la normalitat.

Altres notícies

Els equipaments s’aniran posant en funci...

20/05/2020

La xarxa de Museus i Arxius municipals i Biblioteques de Barcelona, tancats des del passat...

Viu el Dia Internacional dels Museus des...

15/05/2020

Per primer cop, el Dia...