Barcelona Cultura

Els Premis FAD 2020 busquen el talent

L'any 1903 un grup d’artesans i arquitectes, inquiets per les conseqüències de la industrialització, van fundar el FAD (Foment de les Arts i el Disseny). Més de cent anys després, l’associació continua treballant per a millorar la vida de les persones a través del disseny i estimular l’excel·lència en el disseny de producte, l’arquitectura, la moda, el disseny gràfic, la comunicació visual, l’artesania i les arts en general. 

Una de les seves iniciatives més destacades és la convocatòria anual dels diferents premis, alguns de gran prestigi i més de seixanta anys d’història com els Premis FAD. Des del 1955, els guardons han reconegut any rere any les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica. La convocatòria de la seva 62a edició romandrà oberta fins al dijous 30 de gener de 2020.

Sota el paraigua del FAD, ADI-FAD organitza també els Premis ADI amb l’objectiu de potenciar la importància del disseny com a expressió dels nostres valors socials i culturals, així com destacar el seu paper com a eina per a generar riquesa en l’economia industrial. Per tercer any consecutiu, els Premis Delta s'emmarquen dins dels premis. El termini de presentació per a ambdues convocatòries finalitza també a finals d'aquest mes.

Altres premis, com ara els Premis ADG LAUS de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, serveixen com a trampolí per a les noves generacions de professionals del disseny, l’arquitectura, la moda i l’art. L’edició d’enguany celebra els cinquanta anys d’història d’uns guardons reconeguts internacionalment i considerats una cita professional clau en el sector. La convocatòria admet presentació de projectes fins al 10 de febrer. Pots consultar bases i categories aquí

Com ja és tradició, el Disseny Hub Barcelona actua com a epicentre de les trobades organitzades per les diferents convocatòries de premis que organitza el FAD. Ja sigui per actuar com a punt d’intercanvi d’idees pels jurats, convertir-se en espai de celebració de les cerimònies d’entrega o bé per acollir l’exposició “El millor disseny de l’any” amb les obres premiades, el nostre edifici és un punt de trobada del disseny a la ciutat.

Altres notícies

Tot això passarà al Disseny Hub el 2020

10/01/2020

Arrenca el 2020 i el Disseny Hub Barcelona encara una àmplia programació d’exposicions, activitats i festivals...

Recta final de l’exposició temporal “Vic...

10/01/2020

L’exposició temporal ...

Exposició Premi Catalunya Ecodisseny 201...

10/01/2020

Des de mitjans de desembre, i amb motiu de l’exposició temporal...

L’ADC*E Night reuneix la millor creativi...

09/01/2020

Fa tan sols un parell de mesos que vam acollir al Disseny Hub Barcelona la sisena edició de l'ADCE European Creativity Festival, el...