Els Premis FAD reconeixen l’excel·lència creativa del nostre disseny

El mes passat la Barcelona Design Week va aterrar al Disseny Hub amb la seva 14a edició, que tenia l’objectiu d’apropar el disseny a la ciutadania i mobilitzar el sector per compartir la vitalitat del disseny de casa nostra amb el món. Entre les més de 100 activitats que fornien el programa, van tenir lloc les cerimònies d’entrega dels diferents premis que convoquen les associacions del FAD.

Els Premis ArtsFAD, organitzats per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), reconeixen les millors obres artístiques contemporànies, que destaquen per excel·lir en el concepte, la qualitat material i l’execució tècnica. En aquesta edició, les creacions guardonades van ser “Tripofòbia” de Luesma&Vega, Inés Schaikowski per la sèrie “Cubo Hybride Heymat” i “Cancha” de Juan Manuel Benítez Grima. A part, el jurat va reconèixer l’aportació artística de Joaquim Chancho, Joana Cera i Lucía C. Pino; i va fer una menció especial a l’obra de Jordi Fulla.

Enguany era la segona vegada que es lliuraven els Premis MODA-FAD, que distingeixen aquells professionals i empreses de l’Estat que han fet una aportació important en el món del disseny i la indústria de la moda. Alguns dels noms premiats han estat Carlota Barrera en la categoria de Disseny d’Indumentària, Pardo Hats en Disseny de Complements i Rebeca Sueiro en Estilisme i Imatge. A banda del Premi d’Honor amb què la junta va voler recordar el modista català Pedro Rovira, també va tenir cabuda la comunitat educativa amb el Premi Estudiants a la sostenibilitat a Mireia Panisello.

De la mateixa manera, l’arquitectura i l’interiorisme van tenir el seu moment estel·lar amb l’acte d’entrega dels premis d’ARQUIN-FAD, que van reconèixer el projecte de l’IES Playa Flamenca d’Alfredo Paya Benedito i a Matilde Peralta del Amo per la restauració de diversos espais de l’edifici tradicional de Cibeles del Banc d’Espanya, en les categories d’arquitectura i interiorisme. Paral·lelament, es va lliurar el Premi Internacional al New Bund District Church, a Xangai; els Premis Pensament i Crítica, i el Premi Habitàcola al projecte “20 graus”.

La Nit ADG Laus, la gran cita anual per a la comunitat creativa entorn del disseny gràfic i la comunicació visual d’Espanya, va ser el colofó de la Barcelona Design Week. Es van presentar més de 1.000 projectes, dels quals 308 en van resultar guanyadors en les cinc categories: disseny gràfic, digital, publicitat, audiovisual i estudiants. La junta de l’ADG-FAD va reconèixer amb el Laus d’Honor la trajectòria d’Ana Zelich, pionera del branding televisiu al país. Els Grand Laus, per la seva banda, van ser Finding Fariña en Digital i CANADA en Audiovisual, i el projecte “Bloc a Block” de Paula Guallar Sancho de BAU va ser distingit amb el premi Young Talent.

Tots els projectes distingits es poden veure a l’exposició temporal “El Millor Disseny de l’Any”, a la planta B del Disseny Hub. Es tracta d’una mostra que acull les més de 400 obres i projectes que han estat finalistes i guanyadors dels diferents premis organitzats des del FAD. Apropeu-vos per visitar-la, teniu fins a l’1 de setembre!

Altres notícies

Disseny d’emergència per salvar vides

15/07/2020

El mes de novembre el Museu del Disseny presentarà...

Jordi Sellas: “La cultura que requereixi...

14/07/2020

El periodista i gestor d'empreses culturals Jordi Sellas...

Cultura digital és cultura

14/07/2020

La digitalització de la cultura és un fet. La covid-19 ha posat en evidència el que ja feia temps que s’estava...

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...