Exposicions presencials? Sí, gràcies!

Malgrat les limitacions als esdeveniments presencials, la Barcelona Design Week 2020 troba maneres d’apropar el disseny, de manera física, a les persones. A continuació recollim les activitats presencials o semipresencials que pertanyen a la programació de la Design Week d’enguany.

El BCD també ens porta, junt amb Aiats i Mayúscula Brands, l’exposició AcrossBorders, una iniciativa global, col·laborativa i intercultural que aposta pel disseny com a eina per a trencar fronteres i crear un impacte positiu a la societat. En col·laboració amb el Madrid Design Festival, podrem veure el Pont Madrid-Barcelona, un vincle de col·laboració entre aquest certamen i la BDW, en el que aposten per la difusió del disseny i reconeixen el paper d’aquesta disciplina per afrontar els reptes de la societat del futur, partint de qüestions que giren al voltant del futur de les ciutats: la mobilitat, la soledat i la creació cultural. Totes dues les trobareu a l'edifici del Disseny Hub Barcelona.

Per la seva banda, el Museu del Disseny porta dues exposicions presencials: per una banda, “Modernisme, cap a la cultura del disseny”, una mostra que revisa el moviment modernista com a punt de partida en la cultura del disseny. També es podrà visitar l’exposició “Emergència! Dissenys contra la COVID-19”, un recull d’iniciatives que des del món del disseny han donat una resposta a la crisi sociosanitària causada per la pandèmia.

A l’Altell de la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), hi podeu veure, fins el dia 28 d’aquest mes, l’exposició dels Premis FAD 2020 i dels Premis Habitàcola “Habitar la platja”, a càrrec de l’ARQUIN-FAD. L’exposició mostra els projectes seleccionats, finalistes i guanyadors dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2020, així com els Premis FAD Internacionals i de Pensament i Crítica, i dels Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny.

Finalment, la iniciativa Aparadors Disseny en Diagonal busca donar suport al comerç de proximitat a l’Avinguda Diagonal, que durant la BDW es converteix en un hotspot de creativitat. El projecte té com objectiu donar visibilitat al talent creatiu local, vincular el disseny al sector del comerç i apropar el disseny a la societat.

Altres notícies

Roberto Piqueras: «El Sustainable Challe...

18/11/2020

El dissenyador i pedagog social Roberto Piqueras, en nom de MODA-FAD, ha comissariat, junt amb la directora creativa de la...

Disseny per al desenvolupament sostenibl...

18/11/2020

El 2020 ha arrencat amb una dècada d’acció col·lectiva enfocada a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)...

Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, H...

18/11/2020

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull...

Pavelló Internacional: un viatge pel dis...

18/11/2020

La Barcelona Design Week és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu...