Foodture Barcelona celebra la tercera edició

L’Alimentació saludable i accessible, les oportunitats econòmiques de territori i l’emergència climàtica de les amenaces globals seran els temes centrals de Foodture Barcelona.

El 26 i 27 de novembre el Disseny Hub Barcelona acollirà la tercera edició d’aquesta cita que té per objectiu que experts, startups dels àmbits de la ciència, el disseny i la innovació explorin i redissenyin el món de l’alimentació.

A més, atès que enguany Barcelona és la Capital de l’Alimentació Sostenible, Foodture Barcelona es presenta com un espai ideal per debatre i reflexionar conjuntament sobre els reptes de futur de l’alimentació.

“Busquem idees innovadores i disruptives. Potser algunes seran molt petites però podran generar un canvi estructural molt important”, ha explicat Anna Achón, Content Manager de Projectes Design&Food del Barcelona centre de Disseny.

El programa de Foodture Barcelona 2021 comptarà amb conferències, taules rodones, tallers, exhibicions, showcases i experiències gastronòmiques. Tot i que serà principalment presencial, les xerrades i taules rodones també es podran seguir en streaming.

Entre d’altres, podrem comptar amb les intervencions de Michael Chetpa (SEAQUAL), Antonis Mavropoulos (WASTE ATLAS), Carme Ruscalleda, Laura Veraguas, Adnaloy Osio Zamora o Luki Huber, entre d’altres, que parlaran sobre sostenibilitat, innovació & gènere, regeneració del planeta, delivery & take away, o food design. També hi participarà Nacho Juan-Creix, de Plat Institute, un dels impulsors de l’esdeveniment. “Foodture Barcelona 2021 s’aixeca com una gran oportunitat per a tots. Serà un esdeveniment de tendència en alimentació de futur amb rellevància internacional, explicava en una entrevista publicada recentment.

A la recerca de solucions i oportunitats al malbaratament alimentari

En el marc del Foodture Barcelona els dies 26 i 27 de novembre també es presentaran els projectes finalistes dels Premis Foodture Barcelona d’Innovació Sostenible by Alpro, els quals tenen per objectiu “promoure idees i projectes disruptius als diferents reptes que ens planteja el sector de l’agricultura i la restauració, centrant especial interès en els residus i el malbaratament d’aliments, entre d’altres”, explica Anna Achón.

D’entre totes les propostes presentades, un jurat expert en disseny i alimentació en seleccionarà sis. Una d’elles serà la premiada, que serà guardonada amb 1.500 euros i un Acceleration Day de la mà de diferents experts i mentors.

"En els darrers anys l’alimentació ha anat evolucionant en consonància amb les noves demandes i tendències del consumidor però, ara més que mai, la societat és més conscient del rol que juga l’alimentació en la salut i en la sostenibilitat del planeta. Com a empresa B Corp, apostem per la innovació social i mediambiental perquè és clau per poder accelerar el canvi cap a un sistema alimentari més sostenible, que ens permeti avançar cap a la descarbonització del planeta i lluitar contra el canvi climàtic", explica Marta Olmos, External Communication Manager d'Alpro (Danone).

Foodture Barcelona és una iniciativa impulsada pel Barcelona centre de Disseny i Plat Institute, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i Alpro com a patrocinador principal. Amb seu al Disseny Hub, el Barcelona centre de Disseny treballa a favor d’una alimentació sostenible a través de l’àrea de Gastronomia i Disseny. “Volem donar a conèixer tots els dissenyadors i dissenyadores que treballen per un disseny sostenible entorn a l’alimentació i per crear contingut propi que ajudi a crear noves pràctiques de disseny aplicades a l’alimentació sostenible”, afegeix Achón.

Més informació i reserva d’entrades en aquest enllaç.

Foto: Adnaloy Osio Zamoria - @LETSCOOK_AOZ

Altres notícies

Alexander Nachkebiy: "Banksy és una...

16/11/2021

Alexander Nachkebiy és el comissari de la nova exposició del Disseny Hub, '...

Formació i creativitat amb Wix Playgroun...

15/11/2021

El Disseny Hub Barcelona serà el 12 de novembre l’escenari on se celebrarà el...