Foodture Barcelona, un summit online per redissenyar el món de l’alimentació

Durant els dies 20, 21 i 22 d’octubre tindrà lloc el Foodture, el Summit d’Innovació en Food Design, Food Tech i Sostenibilitat nascut a la ciutat i impulsat per l'Ajuntament de Barcelona.

Organitzat per Barcelona centre de Disseny juntament amb Plat Institute, Foodture és un espai obert on projectes visionaris, start-ups, ciència, disseny i innovació es troben per explorar i redissenyar el món de l’alimentació: alternatives a la producció alimentària actual, nous materials, maneres de viure, de conrear, de comunicar, de transformar i de fer ús de l’energia i els recursos naturals. 

“Hi ha una problemàtica greu associada al sistema agroalimentari, i cal que pensem out of the box. Per això Foodture escull projectes pioners i transversals amb l’objectiu de mostrar a la comunitat que és possible fusionar models econòmics i ecològics en pro de l’economia regenerativa i la sostenibilitat”, diu Nacho de Juan-Creix, curator de l’esdeveniment i assessor de Plat Institute.

La ciència ficció es converteix en disseny de ficció amb propostes que semblen utòpiques però que, de fet, ja són una realitat: “estem analitzant problemes que hi haurà al 2030 i al 2050 per aplicar les solucions al 2020”

Foodture busca connectar dissenyadors i visionaris de la indústria alimentària i gastronòmica per buscar solucions als problemes actuals de la mateixa, tenint sempre en compte la preservació i cura del nostre entorn, amb l’objectiu últim de crear un món més just i sostenible: “cal que ens enfoquem cap a unan economia circular, que protegim els sistemes més enllà de consumir-los, i que cuidem el medi ambient evitant consumir els recursos del planeta sense regenerar-los”.

Fins ara, assegura De Juan-Creix, a la indústria alimentària ha primat la quantitat per sobre de la qualitat. Ara, no obstant, estem buscant la manera més sostenible d’alimentar-nos, i això passa per millorar la nostra relació amb la natura. Si les mesures sanitàries ho permeten, durant l’esdeveniment es realitzarà, al nou restaurant Leka de Can Valldaura, un taller gastronòmic i experimental on s’analitzarà la innovació des del Paleolític: “veurem tecnologies i rituals ancestrals que ens permetran descobrir com hi ha moltes coses que semblen innovadores però que en realitat existeixen fa milers d’anys”. 

En aquesta segona edició, totes les conferències, workshops i sessions es podran seguir en streaming. En aquest sentit, De Juan-Creix apunta que ha estat “fàcil” adaptar-se a les circumstàncies, ja que “digitalitzar-nos ja era una necessitat i ara ho hem abraçat de la millor manera”.

Les entrades ja estan disponibles al web!

 

Altres notícies

Pensa, dissenya, actua. Barcelona Design...

28/10/2020

El 2020 arrenca una dècada plena d’incertesa. A la crisi mediambiental que estem vivint des de fa anys li hem de sumar la crisi...

Nacho Padilla: «El foc polític indiscrim...

20/10/2020

El director creatiu de l’Ajuntament de Barcelona, Nacho Padilla, insisteix a fugir d’allò anodí: que la comunicació...

Comerços i joves creatius van de la mà a...

13/10/2020

Dissenyem Comerç, la iniciativa de l’Ajuntament de...

Tallers Oberts de l’A-FAD, una tardor d’...

13/10/2020

Amb la intenció de donar suport al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny, l’A-FAD impulsa...