HULA HOOP, l’experiència circular protagonista del RE/-Barcelona

Igual que en el cas d’un Hula Hoop, el disseny circular necessita moviment per a mantenir-se viu. Partint d’aquest símil neix la segona edició de “HULA HOOP - L’experiència de Disseny Circular” impulsada pel BCD Barcelona Centre de Disseny. L’objectiu de l’activitat és inspirar noves iniciatives per al disseny de productes de moda i sistemes basats en una economia circular, on ja no existeix el concepte del residu sinó que la circularitat sigui present tant en la producció de béns i serveis com en els nostres hàbits de consum.

Aquest any, HULA HOOP serà una de les activitats més destacades de la programació del RE/-Barcelona Sustainable Fashion Global Event, la primera trobada de moda sostenible i ètica del Sud d’Europa. I ho farà amb un espai propi: l’ILLA HULA HOOP. En aquest espai, a partir dels elements terra aigua i aire es recrearà una escenografia a base de materials reutilitzats, tot generant un entorn que busca ajudar-nos a prendre consciència ambiental i conèixer estratègies de recuperació de material i regeneració de recursos.

Al marc de l’esdeveniment, durant els dies 29 i 30 de novembre de 2019, el Disseny Hub Barcelona s’omplirà de creativitat i de diferents tallers que ens conviden a la reflexió i l’experimentació. Un d’ells és el workshop “El poder del ciutadà conscient: activisme quotidià a través de la moda”, que tindrà lloc el dia 29 i que girarà al voltant del nostre rol com a consumidors en un entorn de consum responsable i sostenible. 

L’ILLA HULA HOOP és un espai de trobada obert a estudiants, professionals i públic en general per a generar, transferir i compartir estratègies de recuperació i regeneració de recursos. Encara ets a temps de fer la teva inscripció i, si prefereixes viure l’experiència des de fora, dissabte dia 20 l’ILLA HULA HOOP romandrà oberta per a tothom que vulgui visitar-la a partir de les 18.30 hores. 

Fotografia: Construcía

Altres notícies

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...

Barcelona acull la seu de la World Desig...

17/06/2020

La xarxa global World Design Weeks, fundada al 2016 per les design weeks de Barcelona, Helsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat...

David Bueno: “La creativitat és el que p...

12/06/2020

David Bueno és doctor en biologia i professor i investigador a la secció de...