Inspired in Barcelona, la porta del talent al món

En el marc de la Barcelona Design Week, Barcelona centre de Disseny presenta la plataforma Inspired in Barcelona, pensada per apropar-nos als principals prescriptors i potencials compradors internacionals del disseny inspirat a Barcelona, així com a mitjans, entitats, esdeveniments, i públics en general que tinguin ganes de consumir creativitat local. Inspired in Barcelona és la nova plataforma digital per promocionar el talent creatiu barceloní al món. 

Des de la plataforma es mostraran empreses i professionals vinculats amb les indústries creatives, com a altaveu per a la difusió del talent local a través de projectes o exposicions, entre d’altres, i s’abordaran temàtiques per sectors (contract, food design, creativitat digital, artesania, interiorisme, arts visuals…).

El programa que la BDW solia presentar en esdeveniments internacionals s’ha transformat enguany en una oportunitat per digitalitzar la promoció internacional del disseny i la creativitat a Barcelona. El nou format, però, no pretén només cobrir una necessitat puntual sinó esdevenir una plataforma digital de referència de les indústries creatives catalanes arreu del món.

La directora del Disseny Hub Barcelona –que ha impulsat el projecte–, Mireia Escobar, valora que en aquesta iniciativa hi rau la intenció d’elaborar «un pla estable d’internacionalització de les indústries creatives de la ciutat, adquirint rellevància a fires i mercats internacionals en els àmbits de disseny i altres sectors de les indústries creatives, així com acords estables amb les associacions locals especialitzades en la gestió de dinàmiques internacionals, especialment amb aquelles que representin els interessos d’empreses concretes o ostentin una representativitat internacional objectiva».

A través d’una agenda amb accions impulsades des d’Inspired in Barcelona i altres esdeveniments locals rellevants (Barcelona Design Week, Foodture Barcelona, Festival OFFF, Festival b’Ars, Festival Blanc, Setmana de l’Artesania…) es donarà visibilitat a una ciutat referent en creativitat i disseny, a través d’un gran nombre d’actuacions que s’han de donar a conèixer a nivell internacional, així com al públic professional potencial visitant de la nostra ciutat. En una segona fase, el projecte inclourà un espai de comercialització en format de brand hub per facilitar la internacionalització principalment dels creadors, les petites empreses i els projectes més emergents, construint reputació a nivell internacional i permetent-los obrir-se a nous públics i mercats.

La plataforma serà pionera pel que fa a la digitalització de la promoció internacional del sector, amb un projecte ambiciós i valent, imprescindible a dia d’avui per al sector creatiu i en línia amb els objectius de transformació digital per a millorar la productivitat i la competitivitat de les pimes i els emprenedors (Next Generation Europe). De fet, segons la UNESCO, les indústries creatives representaven un 2,6% del PIB mundial abans de la Covid-19, i donaven feina a 30 milions de persones; mentre que a Europa els sectors de la creativitat suposen un 4,2 % del PIB segons la Comissió Europea, amb 12 milions de llocs de treball, que representa un 7,5% del total.

Per al regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, “Barcelona té un enorme potencial per projectar-se com a ciutat referent en creativitat, i aquesta plataforma ha de contribuir a ser-ne un aparador, oferint alhora una finestra d’oportunitat i creixement al talent local de la ciutat”. Per la seva banda, la directora general de Barcelona centre de Disseny, Isabel Roig, ha destacat “la situació actual i les oportunitats que ens ofereix la digitalització ens ha portat a crear aquesta iniciativa que estem convençuts que serà estratègica per als propers anys”.

 

Altres notícies

Els Premis FAD sumen 63 edicions

20/01/2021

ARQUIN-FAD convoca la 63a edició dels Premis FAD 2021. Creats l'any 1958, és el guardó més antic d'Europa en l'àmbit de l'arquitectura i...

Xavier Fina: «A Catalunya, la cultura no...

20/01/2021

Xavier Fina és gestor cultural i filòsof. Des del 2005 és professor de Producció i Gestió a l’Escola Superior de Música...

Antoni Gaudí no era dissenyador

19/01/2021

L’arquitecte i professor d’Història de l’Art i l’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), Juan...

Cicles oberts de lectura crítica a les B...

19/01/2021

Biblioteques de Barcelona porta nous cicles temàtics aquest 2021. Trobades periòdiques al voltant de diferents temàtiques amb...