La faceta de dissenyador de Miralles, al Disseny Hub

L’exposició ‘MIRALLES. Perpetuum Mobile’ s’ha estrenat al Museu del Disseny i al Disseny Hub, impulsada per la Fundació Enric Miralles i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La mostra ensenya la faceta menys coneguda d'Enric Miralles, com a dissenyador de mobiliari. Si bé el seu estudi d'arquitectura amb Benedetta Tagliabue abordava projectes d'interiors, és la primera vegada que una exposició es dedica a mostrar aquests dissenys d'una manera seleccionada. En cada residència privada i també en molts dels projectes públics, l'arquitecte va cuidar fins als últims detalls de l'interiorisme, però Miralles mai va dissenyar mobiliari pensant a reproduir-lo comercialment.

La mostra compta amb més de 20 peces, entre elles les taules ‘Ines-table’, ‘Dolmen’, ‘Troncs’ i ‘Tropical’, la prestatgeria ‘Lelukaappi’ inspirada en l'obra de l'arquitecte Alvar Aalto, diverses cadires que es van fer servir a projectes com el Parlament d'Escòcia o la seu del Círculo de Lectores a Madrid, així com lluminàries inèdites que es van començar a dissenyar amb Miralles, però que no s'havien dut a terme.

La mostra s’inclou dins l’homenatge a Enric Miralles, per a mostrar les seves múltiples facetes com a creador, i com a commemoració dels 20 anys de la seva mort. D’aquesta manera, el seu pas pel Disseny Hub es tracta de la quarta de cinc exposicions dedicades a l’artista. El 15 de setembre s’inaugurarà ‘MIRALLES. A l’Escola’ a l’ETSAB. A més, al mes de juny es duran a terme diferents conferències de la mà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i amb convidats internacionals que compartiran la seva experiència amb Enric Miralles i conversaran sobre la seva trajectòria i influencia.

Altres notícies

La 51a edició dels Premis Laus ja és aqu...

07/06/2021

Aquest any els premis ADG Laus celebren 51 edicions. Organitzats per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors...

Molt més que disseny

07/06/2021

Aquest mes de juny, l’alumnat d’estudis superiors de disseny i entitats en situació de vulnerabilitat seran els protagonistes. Després de quatre...

El Cruïlla XXS aterra al Disseny Hub

07/06/2021

Estrenem temporada de concerts amb el Cruïlla XXS...