L’A-FAD impulsa el consum d’art i artesania local durant la desescalada

L’associació d’artistes i artesans del Foment de les Arts i del Disseny, A-FAD, llança una campanya a favor de la reactivació econòmica de l’art i l’artesania local, un dels sectors més afectats per la pandèmia, tot aprofitant la tornada progressiva als carrers en plena desescalada.

“Donem suport a l’art i l’artesania locals” és una acció dirigida a incentivar la compra de productes artesans, i al mateix temps vol sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la situació del sector creatiu en un context on la inversió estrangera serà limitada.

A través de les xarxes socials, la campanya farà una crida a la participació llançant una sèrie de preguntes entorn la reflexió del consum de productes locals i de la necessitat de mantenir l’art i l’artesania com a part essencial i identitària de la comunitat.

Els socis i sòcies de l’A-FAD podran compartir imatges i reflexions de les seves obres i espais creatius, per tal de visibilitzar la seva tasca i el seu compromís amb la vida cultural de la ciutat, alhora que es generarà l’oportunitat de promocionar els seus productes. Altres associacions del sector també faran d’altaveu per arribar a una audiència més gran. Amb tot, es pretén impulsar el consum responsable i de proximitat vetllant pel bon funcionament dels petits negocis artesans de la xarxa del teixit empresarial de Barcelona.

Sota una mateixa premissa de valoració i reactivació del sector artesà, l’A-FAD ha format part de la campanya “Consumeix Artesania”. Juntament amb el Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, s’ha impulsat aquesta iniciativa en defensa dels valors socials i culturals que aporten els artesans a la ciutat. La campanya presenta una sèrie de càpsules en format escrit i audiovisual que es podrà consumir a la televisió, la premsa i les xarxes socials. L’acció forma part del Pla de Xoc i de Reactivació del comerç, l’artesania i la moda post-COVID19 de la Direcció General de Comerç.

Foto: Beatriz Janer

Altres notícies

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...

Barcelona acull la seu de la World Desig...

17/06/2020

La xarxa global World Design Weeks, fundada al 2016 per les design weeks de Barcelona, Helsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat...

David Bueno: “La creativitat és el que p...

12/06/2020

David Bueno és doctor en biologia i professor i investigador a la secció de...