La gran nit del disseny gràfic

Els Premis Laus, organitzats anualment per l’ADG-FAD, reconeixen els millors projectes de disseny gràfic i comunicació visual. Repartits en més de 50 apartats i cinc categories, projecten any rere any la seva importància cultural i econòmica per a la societat i donen suport a l’entorn professional.

Aquest mes de juny s’ha celebrat la seva edició 51, amb una cerimònia conduïda per Òscar Dalmau i que s’ha retransmès en directe a través del canal de YouTube de l’ADG-FAD. Dels prop de 1.000 projectes inscrits, 264 han estat premiats i repartits en 1 Grand Laus, 1 Young Talent, 30 Laus d'Or, 68 Plates, 160 Bronzes i 4 Laus Aporta.

En aquest cas, el Gran Laus ha estat dins la categoria Aporta pel projecte ‘Guide pour construire facilement le mobilier d'une école au sud du Sénégal’, de l'estudi Bendita Gloria per Foundawtion, del qual el jurat en va destacar l'adequació del projecte a les premisses del premi i la seva impecable resolució gràfica.

Pel que fa al Laus Estudiants, els projectes dels més joves, el Young Talent ha estat per ‘Al pie de la letra’ de Sergio Lairisa, estudiant de la escola BAU, Centre Universitari de Disseny. El jurat n’ha destacat l’aprenentatge realitzat sobre el sector del disseny a través de l’explotació i la recerca.

Finalment, el Laus d’Honor 2021 ha estat per a Toni Miserachs, per la seva trajectòria i aportació a la definició de la professió, a la docència i a l'associacionisme, i al lideratge femení en un sector on les dones eren gairebé invisibles.

Pots consultar aquí tots els premiats. I si vols recuperar la gala de la Nit ADG Laus ho pots fer en aquest enllaç.

Altres notícies

Els barrets de Balenciaga, al plat! Part...

22/07/2021

El Museu del Disseny acull l’exposició ‘BALENCIAGA. L...

David Benzal: "Tenim escoles que es...

05/07/2021

David Benzal és concept artist i té una àmplia trajectòria participant en projectes d'escala...

L’univers Balenciaga, al Disseny Hub

05/07/2021

Fins al 3 d’octubre es podrà veure al Museu del Disseny l’exposició ‘...

El Museu del Disseny celebra la diversit...

05/07/2021

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, set institucions culturals han mostrat el seu compromís amb...