L’arquitectura, a la gran pantalla

Barcelona acollirà entre l’11 i el 16 de maig el BARQ Festival, el primer i únic festival de cinema internacional i competitiu d’arquitectura i interiorisme d’Espanya. La cita és una iniciativa de la productora Nihao Films amb el suport de la Fundació Mies van der Rohe, el COAC i l’Associació Interdisciplinària del Disseny de l’Espai. Precisament, des d’ARQUIN-FAD s’ha rebut molt positivament aquest festival. “És important que sorgeixin activitats, iniciatives o accions que fomentin el coneixement i la divulgació de l'arquitectura, i en aquest cas, essent el primer festival de cinema d'arquitectura de Barcelona i de l'Estat, doblement important donar suport a projectes com aquest”, ha apuntat Pep Quilez, vocal d’ARQUIN-FAD, arquitecte i Project Manager a Pepstudio

Així, el BARQ Festival es podrà veure a diferents espais de la ciutat: Cinemes Girona, el Disseny Hub de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, el Pavelló Mies van der Rohe, el Macba i Roca Barcelona Gallery. A més, també es podrà seguir online a través de la plataforma Filmin.

Per aquesta primera edició s’han rebut gairebé 200 sol·licituds, que optaran a un dels dos premis, el guardó al millor llargmetratge i al millor curtmetratge. D’entre les peces seleccionades s’hi troben pel·lícules de tot el món, que tracten temes relacionats amb l’arquitectura, així com l’activisme urbà, el medi ambient o l’accés a l’habitatge, entre d’altres.

La primera edició del BARQ Festival se celebrarà coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2021 de Barcelona, que tindrà lloc del 6 al 16 de maig. Esdeveniments com el festival de cinema són claus, doncs, per reforçar el vincle entre l’arquitectura i la ciutadania. “Tenim un patrimoni arquitectònic que hem de posar en valor i que hem de poder explicar a tots els públics, tant als que viuen a la ciutat de Barcelona com els que hi venen de fora. És important entendre que tant l'arquitectura com el disseny de l'espai no només resolen una necessitat funcional, sinó que a més aporten valor”, ha afegit Pep Quilez. 

Podeu consultar tota la programació del BARQ Festival, així com el jurat i les peces guanyadores en aquest enllaç.

Altres notícies

Arquitectura en clau musical

04/05/2021

Organitzat per 48h Open House Barcelona, Música...

L’Enric Miralles dissenyador

04/05/2021

Del 26 de maig al 29 d'agost arriba al Disseny Hub la mostra...

La millor creativitat europea, al Dissen...

03/05/2021

El Disseny Hub Barcelona acollirà l’exposició Travelling Exhibition 2021. La cita, que tindrà lloc del 10 al 30 de maig, serà una...