L'art d'Enric Majoral al Disseny Hub

Setembre és el mes per excel·lència de la joieria al Museu del Disseny i al Disseny Hub. Entre les activitats que es durant a terme destaca l’estrena de ‘Enric Majoral. La joia expandida’, la nova exposició sobre joieria dedicada a Enric Majoral.

L’exposició, organitzada pel Museu del Disseny amb la col·laboració de l’A-FAD i comissariada per Maia Creus, es podrà veure del 22 de setembre al 27 de novembre.

Nascut a Sabadell el 1949, Enric Majoral és un orfebre i joier destacat del panorama actual català. El seu treball s’inspira en les formes arcaiques fent servir els materials de la joieria per excel·lència, l’or i la plata, plens de simbolisme i múltiples significats.

A 'Enric Majoral. La joia expandida' el visitant podrà conèixer de quina manera l'estreta relació del joier amb Formentera ha marcat les seves creacions que ell mateix defineix com "l'essència de Formentera". En contacte amb l'illa i amb l'esperit dels anys setanta, Majoral va anar configurant el seu propi estil a partir de la seva experiència personal, l'experimentació, la cultura mediterrània i el treball autodidacta.

La mostra ens dona a conèixer una vida de joier que ha acabat absorbint els quatre membres de la família Majoral – Ballester. Amb un total de 159 peces del joier que es distribueixen en vuit àmbits, podem veure un itinerari vital i creatiu que, al llarg de 45 anys, posa en relació l'activitat del joier i un hàbitat – la Formentera dels anys 70 – que aleshores era un paradigma encara viu de l'ancestral cultura preurbana.

A través dels diferents àmbits de la mostra, es posa de manifest de quina manera l'escola d'Enric Majoral era la natura i com el seu aprenentatge i treball diari es desprenia de l'atenta observació i contemplació del món que l'envoltava. A la vegada, el taller és l'epicentre d'aquest desplegament. El lloc on el creador connecta el llenguatge de la joia amb l'univers de la matèria i la seva capacitat de metamorfosi, i on explora els límits de la joia des de tots els punts de vista.

“Descobrireu la visió que tinc del món i la vida, a través de la meva manera de fer i entendre la joieria”, explica l’artista.

Enric Majoral és membre del FAD, president d’Orfebres FAD del 1992 al 1997 i guanyador del Premi Nacional d’Artesania del Ministeri d’Industria l’any 2007.

La mostra es podrà veure al Disseny Hub fins al 27 de novembre.

Aquesta tardor la joieria és protagonista al Disseny Hub i al Museu del Disseny

En paral·lel a l'exposició també tindrà lloc la taula rodona ‘Enric Majoral. La joia expandida, en la qual es posarà el focus en l'itinerari creatiu del joier.

La taula tindrà lloc el 29 de setembre a les 18.30h al Disseny Hub i comptarà amb la participació de Elías Torres Tur, arquitecte, Stella Rahola, artista, i Àlex Mitrani, doctor en Història de l’art. Moderarà l’acte Maia Creus, doctora en Història de l’art i autora del llibre “Enric Majoral. La joia expandida” i comissària de l’exposició.

Altres notícies

Barcelona ret homenatge a Toni Miró

05/10/2022

El Disseny Hub ha estat l’encarregat d’acollir l’acte d’homenatge a Toni Miró, que ha organitzat l’ajuntament de Barcelona pocs mesos després de...

“Toni Miró va tenir un pes molt importan...

04/10/2022

L’Ajuntament de Barcelona homenatja el dissenyador Toni Miró, un dels noms clau i de referència de la moda barcelonina del segle XX, amb un acte...

Arriba la IV Mostra Internacional d...

04/10/2022

La Mostra d’Audiovisuals d’Artesania celebrarà la quarta edició durant els mesos d’octubre i novembre. Es tracta d’una iniciativa impulsada...