L’art i la gastronomia es troben a la Food Design Week

Una de les novetats que presenta aquest any la Barcelona Design Week City Festival és la Food Design Week, un programa especial d’activitats per acostar el food design a la ciutadania i aprendre tècniques per combatre el malbaratament alimentari o descobrir la connexió entre art i gastronomia. Comptarà amb tallers, exposicions i xerrades per a tot tipus de públic, des d’estudiants fins a famílies, passant per professionals o interessats en el món culinari.

Hi participaran noms com Alexa Trilla d’Archicookture, que farà un workshop per “prendre consciència de la importància d’utilitzar només els materials i ingredients necessaris i per pensar en els problemes climàtics i ambientals”, explica Trilla. La unió entre el disseny, els aliments, l’arquitectura i la gastronomia crea un nou concepte. Aquest taller serà un joc que permetrà descobrir la gastronomia des d’un altre punt de vista”, afegeix.

Una altra de les altres propostes que presenta la Food Design Week és l’exposició i el diàleg entre Nicole Vindel i Chazz Titus. Sota el títol “Privilege of a fake abundance” conversarem sobre la relació natural de l’ésser humà amb l’entorn, els nostres hàbits de consum i el que socialment entenem com a “pobresa” i com a “abundància”. “L’activitat planteja la reflexió entorn al valor dels recursos dels que disposem, qüestionant el sistema de consum actual i la nostra percepció d’èxit”, explica Vindel.

La Food Design Week també acollirà tallers per donar a conèixer el talent dels food designers locals, com la que ens presenta l’escola Elisava sobre l’experimentació de biomaterials. Un workshop que és el treball final de carrera de Berta Daina i que servirà per “aprendre a realitzar els nostres propis bioplàstics a partir del residu orgànic que els participants portin des de casa. Podrem descobrir, experimentar i conèixer les possibilitats de present i futur d’aquest material”, explica Mariana Eidler, d’Elisava.

Foto: Alexa Trilla "Archicookture"

Altres notícies

VER AGUAS: “Amb el reaprofitament també...

21/10/2021

La Laura i l’Andrea formen l’equip de VER AGUAS, un projecte gastronòmic que neix de...

Torna la gran festa dels mercats de Barc...

20/10/2021

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre torna la fira Mercat de Mercats i ho fa amb una ubicació excepcional: la plaça de les Glòries,...

L’interiorisme català, a debat en una no...

20/10/2021

Un any més l’ARQUIN-FAD presenta l’Arquinset, un esdeveniment anual que uneix...

Art social, arquitectura i llum al Disse...

20/10/2021

La programació per a aquesta tardor al Disseny Hub no s’atura! Després de presentar les tres ...