L’artista Clara Nubiola presenta el seu treball col·laboratiu amb alumnes de l’Institut Salvador Espriu

Durant un any sencer, entre octubre del 2019 i octubre del 2020, la il·lustradora Clara Nubiola ha treballat conjuntament amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Salvador Espriu, del barri del Clot, en un projecte col·laboratiu que s’exposarà de manera temporal a partir del 13 d’octubre al Disseny Hub Barcelona.

El treball, anomenat “Llegir una plaça”, s’emmarca en el programa Creadors En Residència, una iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la concepció i realització d’una obra pensada per l’artista, perquè sigui duta a terme per ells mateixos.

De manera setmanal, Nubiola s’ha trobat amb setze alumnes de 3r d’ESO d’aquest institut, que han fet realitat l’obra “Llegir una plaça”, desenvolupant una percepció pròpia sobre el jo en l’entorn del barri de la ciutat que habiten: les persones, el mobiliari urbà, la manera com ens movem… una presa de consciència de la realitat que els envolta, materialitzada a través del dibuix lliure i espontani. 

“En Residència ha sigut una experiència fantàstica perquè suposa el repte d’oblidar-te de la teva pròpia autoria per pensar en una cosa col·lectiva, on la feina dels estudiants és la de major importància”, diu l’artista, que assegura que conclou l’experiència “més convençuda que abans que hi ha altres maneres d’aprendre i d’apropar-se al coneixement”.

“Llegir una plaça”, un projecte col.laboratiu que s'exposarà al Disseny Hub Barcelona fins al 8 de novembre.

Altres notícies

Pensa, dissenya, actua. Barcelona Design...

28/10/2020

El 2020 arrenca una dècada plena d’incertesa. A la crisi mediambiental que estem vivint des de fa anys li hem de sumar la crisi...

Nacho Padilla: «El foc polític indiscrim...

20/10/2020

El director creatiu de l’Ajuntament de Barcelona, Nacho Padilla, insisteix a fugir d’allò anodí: que la comunicació...

Comerços i joves creatius van de la mà a...

13/10/2020

Dissenyem Comerç, la iniciativa de l’Ajuntament de...

Tallers Oberts de l’A-FAD, una tardor d’...

13/10/2020

Amb la intenció de donar suport al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny, l’A-FAD impulsa...