Les empreses catalanes de disseny parlen: l’impacte econòmic de la covid-19

El passat mes d’abril el Barcelona centre de Disseny va impulsar una enquesta dirigida al sector d’empreses de serveis de disseny a Catalunya, per conèixer l’impacte econòmic de la pandèmia i proposar mesures a les administracions.

L’informe complet de les dades recollides ja està disponible, i registra una tendència negativa en l’impacte de la covid-19 que s’estén com una taca d’oli en la major part del teixit empresarial.

D’entre les 174 respostes rebudes sobre els efectes immediats que han patit, destaquen l’aturada o pèrdua dels projectes. Les empreses enquestades asseguren haver aturat un 70% dels seus projectes, mentre que un 51% d’iniciatives han estat cancel·lades de forma definitiva.

El 90% dels enquestats preveu una caiguda del 30% de la seva facturació en el pròxim trimestre, i més de la meitat reclama un paquet d’estímul econòmic per incentivar la demanda i bonificacions tributàries com a solucions per pal·liar els efectes negatius provocats per la covid-19. El sector de la comunicació gràfica i el disseny digital ha estat el menys afectat.

A partir d’aquestes dades, Barcelona centre de Disseny està desenvolupant una bateria de propostes amb l’objectiu d’impulsar la demanda de serveis entre empreses i entitats. Ara per ara, ha anunciat el llançament de la plataforma digital Inspired in Barcelona, que farà d’altaveu del talent local que veuen limitada la seva exposició per la cancel·lació de fires i festivals creatius.

Altres notícies

Joseán Vilar: "L'economia circ...

12/04/2021

Joseán Vilar és director executiu de NaifactoryLab, una...

Barcelona reAct, l’impuls econòmic per B...

07/04/2021

Del 13 al 16 d’abril arriba al Disseny Hub el Barcelona reAct, un gran esdeveniment de ciutat per rellançar l’economia de...

Barcelona Fashion Forward: impulsar les...

07/04/2021

Torna la Barcelona Fashion Forward, un programa promogut per la Direcció de Promoció del Disseny i les Indústries...

Verónica Rejón: Estar integrats dins del...

16/03/2021

Verónica Rejón i Silvia Mateos treballen a l’Associació per a l’Estudi del Moble...