Barcelona Cultura

L’exposició del Premi Catalunya d’Ecodisseny fa parada al Museu del Disseny

Després del lliurament del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2019 el passat mes de novembre, ara s’organitza una exposició amb el mateix nom que recull els productes premiats i mencionats, i ofereix una fotografia general de l’escena de l’ecodisseny a Catalunya i la seva contribució a l’economia circular. La mostra anirà itinerant per tot el país, fent parada en diferents museus, institucions educatives i centres comercials. El Museu del Disseny de Barcelona acollirà l’exposició del 18 de desembre al 19 de gener, com a activitat vinculada a l’exposició temporal “Victor Papanek: La política del disseny”, visitable fins al 2 de febrer.

A finals de novembre va tenir lloc la cerimònia d’entrega del III Premi Catalunya d’Ecodisseny, convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya a la secretaria tècnica. El guardó, de caràcter biennal, reconeix els productes i serveis que, mitjançant uns criteris de disseny sostenible, han estat ideats per reduir l’impacte ambiental al llarg del seu cicle de vida i contribuir a l’economia circular.

A l’edició d’enguany s’han presentat 104 candidatures, de les quals 35 han resultat seleccionades. En la categoria de “Producte”, el premi ha estat per a Escofet_lab pel banc Alpine, un banc urbà modular que combina un disseny atractiu atemporal, preu competitiu i materials reciclats. El guardonat en la categoria “Producte en desenvolupament” ha estat el teixit Infinit Denim de l’associació By My Eco, per buscar solucions locals a un residu tèxtil postconsum de volum important. En la categoria “Disseny Jove”, l’alumne de l’escola EINA Cristina Bonamusa ha estat reconeguda per HBEE, un hotel d’abelles solitàries i pseudosocials pensat com un lloc de nidificació per a pol·linitzadors en parcs urbans.

Amb motiu de l’exposició, l’ADI-FAD organitza una nova edició de l’ADI Making Of, que tindrà lloc el 18 de desembre a l’edifici del Disseny Hub. En aquesta ocasió, el cicle de microconferències girarà entorn de l’ecodisseny, i es presentarà el procés de disseny i fabricació de tres productes i tres projectes de joves guardonats al Premi Catalunya d'Ecodisseny 2019, a càrrec de les persones que els han dissenyat. Cal inscripció prèvia.

Altres notícies

Tot això passarà al Disseny Hub el 2020

10/01/2020

Arrenca el 2020 i el Disseny Hub Barcelona encara una àmplia programació d’exposicions, activitats i festivals...

Recta final de l’exposició temporal “Vic...

10/01/2020

L’exposició temporal ...

Exposició Premi Catalunya Ecodisseny 201...

10/01/2020

Des de mitjans de desembre, i amb motiu de l’exposició temporal...

L’ADC*E Night reuneix la millor creativi...

09/01/2020

Fa tan sols un parell de mesos que vam acollir al Disseny Hub Barcelona la sisena edició de l'ADCE European Creativity Festival, el...