Llum BCN 2020: una oportunitat per gaudir de l’art i fer vida al carrer

Del 14 al 16 de febrer, el festival Llum BCN transformarà per tercer any consecutiu el barri del Poblenou en un laboratori de recerca i experimentació a l'aire lliure a partir de la llum, la tecnologia digital i la imatge en moviment. És una oportunitat per desafiar els nostres sentits en una experiència sensorial d’alta intensitat i un experiment col·lectiu que vol convidar la ciutadania a explorar noves formes de participació i convivència al paisatge urbà.

La novetat més destacada és l’Àgora, un espai dedicat a la comunitat creativa per connectar, créixer i inspirar-se, que comptarà amb una programació de xerrades i taules rodones al voltant de la llum com a mitjà d’expressió. Paral·lelament, el Hack the Light Up convidarà programadors, artistes i creadors a treballar plegats per construir projectes d’il·luminació creativa. 

Enguany participaran 23 artistes professionals d’arreu del món, com Kurt Hentschläger i l’estudi United Visual Artists, i 17 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat. A aquests noms s’incorporarà un any més l’Off Llum, el circuit alternatiu del festival organitzat per Poblenou Urban District que recorre el mapa del barri a través de 15 instal·lacions lumíniques de petit i mig format situades tant als carrers com a diferents espais de creació i innovació.

El Disseny Hub Barcelona repetirà com a punt d’informació del festival, i serà un dels equipaments principals on tindran lloc diferents espectacles lumínics. Julio Le Parc, un dels noms més importants de l’escena internacional i pioner en la creació d’art cinètic i lumínic, farà esclatar la seva Metamorfosis a la façana principal de l’edifici, a la plaça Josep Antoni Coderch. A l’interior, es podran veure The day we left fields de Tundra, un prat flotant que penja de cap per avall del sostre; i Fiat Lux, una instal·lació immersiva de l’Estudi Antoni Arola que recrea un espai espiritual a partir de l’arquitectura de la llum. Finalment, Luke Jarram ens acostarà la Lluna a Museum of the Moon, a l’estany del Disseny Hub.

La dissenyadora d’il·luminació Maria Güell ha comissariat l’edició d’enguany, juntament amb José Luis de Vicente, investigador cultural i comissari de Sónar+D; i Oriol Pastor, fundador del Festival MIRA.

El Llum BCN estrenarà una app on es podrà consultar el llistat d’instal·lacions artístiques, i permetrà l’usuari ubicar-se al mapa a partir de geolocalització. Si vols conèixer més sobre la programació d’enguany, trobaràs tota la informació aquí.

Altres notícies

Els equipaments s’aniran posant en funci...

20/05/2020

La xarxa de Museus i Arxius municipals i Biblioteques de Barcelona, tancats des del passat...

Viu el Dia Internacional dels Museus des...

15/05/2020

Per primer cop, el Dia...