L’univers Banksy arriba al Disseny Hub

Banksy és un dels principals exponents de l’street art contemporani. Aquesta tardor bona part de les seves obres es podran veure al Disseny Hub Barcelona en el marc de l’exposició 'BANKSY. The Art of Protest'.

La mostra, que es podrà veure fins al 12 de març de 2022, proposa una immersió en el particular univers d’un dels creadors més influents i misteriosos de les últimes dècades. Hi podrem veure més de 70 obres originals, algunes de les quals veuran la llum per primera vegada en aquesta exposició a la capital catalana, i que aborden temes universals i de gran interès social com la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política, la religió, la lluita de classes o la crisi climàtica.

"Hi ha un gran interès per Banksy a tot el món. La gent hi està interessada, i el que no volem és que la gent només conegui les obres d'art i sàpiga una mica de Banksy i que tingui poca informació o que no ho hagi vist mai... perquè ja se sap que la vida útil dels seus obres és molt curta: al segon de fer alguna cosa al carrer, la seva obra és coberta o pintada o l'han eliminat de la paret. Així que, bàsicament, una exposició com la nostra és l'únic lloc on la gent pot veure autèntiques obres d'art de Banksy, no rèpliques, ni cap mena d'interpretació, sinó autèntiques obres d'art", explica el comissari de l’exposició, Alexander Nachkebiy. "L'art de Banksy és senzill, net, clar i molt oportú, perquè les peces de Banksy no només apareixen a l'atzar, sinó que apareixen quan toca. Quan passa alguna cosa, Banksy respon", afegeix.

Així, el visitant podrà veure obres destacades i conegudes mundialment, com ara ‘Nena amb globus’, ‘Lenin en patins’, ‘Crist amb bosses d’anar a comprar’, ‘Nena amb paraigua’ o ‘Love is in the air’. A més, amb motiu d’aquesta exposició es presentaran dues peces originals de gran escala i importància. Es tracta de ‘Pissing Guard’ i ‘Out of Bed Rat’, que estaven situades sobre parets d’edificis a Londres i Los Ángeles. Aquestes obres es podran veure gratuïtament, ja que estaran exposades al vestíbul.

'BANKSY. The Art of Protest' també inclourà un espai audiovisual immersiu a través del qual el visitant podrà fer un viatge multisensorial per la trajectòria artística de Banksy. La mostra també incorpora una experiència en realitat virtual creada especialment per a l'ocasió i un reportatge fotogràfic de Steve Lazarides que retrata l’evolució en la carrera de Banksy i el seu treball als carrers de diferents ciutats de tot el món. Completa la mostra una recreació de l'estudi de Banksy protagonitzat per una figura sense rostre que representa la idea d'anonimat de l'artista i una instal·lació multimèdia sobre les càmeres de vídeo vigilància CCTV, que reflexiona sobre el control al qual estem sotmesos per governs i grans corporacions.

'BANKSY. The Art of Protest' és una exposició organitzada per Sold Out. Amb la col·laboració del Disseny Hub Barcelona.

Altres notícies

Alexander Nachkebiy: "Banksy és una...

16/11/2021

Alexander Nachkebiy és el comissari de la nova exposició del Disseny Hub, '...

Formació i creativitat amb Wix Playgroun...

15/11/2021

El Disseny Hub Barcelona serà el 12 de novembre l’escenari on se celebrarà el...