Moda per a la diversitat de cossos

Diversitat, moda i sostenibilitat es trobaran a l’exposició del Sustainable Challenge 2022, que es podrà veure al Disseny Hub a partir del 23 de març. La mostra recollirà els sis projectes resultants de la marató de creació de moda que va tenir lloc del 10 al 12 de novembre del 2022.

Sota el títol “Moda per a la diversitat de cossos”, la quarta edició d’aquest projecte d’impuls al talent jove va reunir 30 estudiants de moda d’Espanya i el Regne Unit en el context d’una marató de creació. Durant tres dies, i assessorats per experts en la indústria de la moda, van acceptar el repte de dissenyar tenint en compte la diversitat corporal, i adaptant les peces de vestir a les diferents tipologies de cossos. Tot plegat amb l’objectiu de promoure la moda com una eina facilitadora de la inclusió social.

Ara es poden veure les propostes presentades en aquesta exposició al Disseny Hub fins al 14 de maig. Cada equip va comptar amb cinc estudiants acompanyats per un o una model amb una tipologia de cos diferent. Les tres diversitats tractades a la mosta són «Tipus de cossos» (grans i petits), «Discapacitat física» (cadira de rodes i pròtesi) i «Discapacitat sensorial» (ceguesa i autisme). Per exemple, hi podrem veure el disseny d’un quimono que incorpora llenguatge braille a les solapes i un toc extrasensorial; un vestit de festa reversible accessible per a una model amb cadira de rodes; o dues peces de roba pensades per ampliar-se o estrènyer-se segons les mesures corporals de cada persona.

Pots conèixer la resta de projectes sorgits de la marató de moda en aquest enllaç.

El Sustainable Challenge és una iniciativa anual de MODA-FAD i el festival Design Manchester, amb l'impuls de l'Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub Barcelona, i el finançament del British Council.

Altres notícies

“No és l’espai en si mateix, sinó com ca...

19/04/2023

Guillermo Santomà és arquitecte i dissenyador. Enguany ha estat l’encarregat de liderar la proposta d’Inspired in Barcelona al...

A la recerca dels ODS, una Scape Box al...

19/04/2023

El Museu del Disseny us proposa una...

Present i futur de l’art digital de Barc...

19/04/2023

En el marc de l’exposició ‘Digital Impact’, que s’inaugura el 28 d’abril, l’...