Molt més que disseny

Aquest mes de juny, l’alumnat d’estudis superiors de disseny i entitats en situació de vulnerabilitat seran els protagonistes. Després de quatre mesos de treball en el marc del projecte ‘Disseny per a la inclusió’, els grups presentaran el resultat final.

Disseny per a la inclusió és un projecte coorganitzat pel Museu del Disseny de Barcelona i l’Associació Ojalá Projects amb l’objectiu de promoure el disseny com a eina de transformació social. El projecte s’ha posat en marxa aquest any per primera vegada i s’ha centrat en dos àmbits del disseny: la moda i el disseny gràfic. En total, hi ha participat 70 alumnes i 7 escoles. Es tracta de les escoles superiors de disseny i art de Barcelona BAU, ELISAVA, ESDAP Catalunya, L’IDEM, LCI Barcelona i UOC i les entitats Grup Cooperatiu TEB, Associació per a Superar l’Ictus Barcelona, un Centre Residencial d’Acció Educativa de l’Associació Intress, i el col·lectiu Metzineres.

Els grups de treball, a més, han comptat amb la turotizació d’experts en la matèria, com són els dissenyador David Torrents, Bruna Sedó i Sonia Carrasco, la fundadora d’Ojalá Projectes Anaïs Esmerado, el docent de la UOC Enric Mor, les professores de l’ESDAP Campus Llotja Noemí Clavería i Montse Noguera i l’arquitecta i professora d’ESDAP Amaya Martínez.

Aquest mes de juny es presentaran els resultats finals en diferents accions obertes al públic:

- El 2 de juny el grup format per usuaris del TEB Sant Andreu i estudiants de l’ESDAP Catalunya del Campus Llotja presentaran el seu projecte de cocreació posant èmfasi en el procés de codisseny. Aquesta acció es podrà veure amb una dinàmica participativa al barri i un joc de taula a la seu de TEB Sant Andreu.

- El 7 de juny el grup format per usuaris de TEB Barceloneta i l’alumnat de les escoles BAU, ELISAVA, IDEM i UOC presentarà la campanya de comunicació creada per donar a conèixer aquest col·lectiu al barri. La presentació es podrà veure a la seu de TEB Barceloneta i als balcons d’altres edificis del barri.

- Finalment, l’11 de juny, el grup format per Metzineres i estudiants de BAU i ELIASVA mostrarà el seu projecte de customització de roba accessible en una desfilada i sessió de fotos que es farà a l’Àgora Juan Andrés Benítez del Raval.

Aquests tres projectes i els que han dut a terme els grups formats per l’Associació Superar l’Ictus BCN i l’escola de disseny LCI, i el grup format per l’Associació Intress (CRAE) i alumnes de l’ESDAP Campus Deià es podran veure en una peça documental al web del projecte i del Museu del Disseny.

Altres notícies

La 51a edició dels Premis Laus ja és aqu...

07/06/2021

Aquest any els premis ADG Laus celebren 51 edicions. Organitzats per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors...

Molt més que disseny

07/06/2021

Aquest mes de juny, l’alumnat d’estudis superiors de disseny i entitats en situació de vulnerabilitat seran els protagonistes. Després de quatre...

El Cruïlla XXS aterra al Disseny Hub

07/06/2021

Estrenem temporada de concerts amb el Cruïlla XXS...