Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Palo Alto i Can Ricart: dues apostes per fer créixer les indústries creatives i el talent a la ciutat

En els darrers anys el Disseny Hub ha anat reafirmant la seva posició com a epicentre del sector creatiu a Barcelona. Ara, dues noves iniciatives més s’hi sumen per enfortir el teixit artístic de la ciutat i consolidar el districte de Sant Martí com una de les àrees per excel·lència de la creació, el talent i la innovació.

Per una banda, el Centre de creació cultural i artística Palo Alto. Un pol d’indústries creatives que disposarà de 2.000 m2 de superfície i comptarà amb mòduls flexibles per allotjar empreses de nova creació, laboratoris per a l’experimentació accessible al conjunt del teixit creatiu, serveis amb l’ajut de les tecnologies audiovisuals més avançades i espais expositius. Les obres començaran l’abril del 2022, amb previsió d’acabar-se al desembre del 2023.

I per altra, el Campus de les Arts, un projecte liderat per la Universitat de Barcelona per enfortir l’educació artística de nivell superior. El Campus se situaria al recinte de Can Ricart, una fàbrica d’estampats construïda el 1853 que va estar en actiu fins l’últim quart del segle XX. L’Ajuntament, propietari del recinte, va cedir a la UB l’any 2015 l’ús de la nau industrial principal i d’alguns edificis annexos. Un cop es duguin a terme les obres de rehabilitació i adequació, el Campus Can Ricart ocuparà una superfície de 6.800 m2 i resoldrà la fragmentació actual detectada de l’oferta d’ensenyaments artístics. Actualment hi ha molt poca varietat de títols superiors i estudis de nivell de màster als quals hi puguin accedir els més de 8.000 estudiants d’aquesta disciplina.

Amb aquests dos nous projectes, al Disseny Hub s’hi afegeixen dues peces clau de l’estratègia d’impuls i transformació de l’ecosistema creatiu, promovent el creixement de la comunitat emprenedora i creativa del 22@. Per una banda, perquè el nou laboratori incentivarà la col·laboració públic-privada per fer créixer un sector que ja té més de 8.100 empreses (l’11,8% del total). Unes xifres que evidencien que les indústries creatives són un sector clau per al present i el futur de la ciutat. I per altra, perquè el Campus de les Arts concentrarà bona part dels futurs talents del camp artístic de la ciutat i del país.

Altres notícies

Quatre noves obres per tancar la mostra...

28/01/2022

BANKSY. The Art of Protest” arriba a l’etapa final de la...

Oberta la convocatòria al Tallers Oberts...

28/01/2022

Artistes, persones artesanes, creatives i dissenyadores tenen, de nou, l’oportunitat de donar a conèixer els seus processos de treball en una nova...

L’onzena edició de Llum BCN arriba amb q...

27/01/2022

El Disseny Hub serà la seu principal del Festival Llum BCN,...

T’expliquem què t’espera al Disseny Hub...

27/01/2022

El 2022 ja ha començat i amb ell arriben un conjunt d’activitats al Disseny Hub Barcelona amb l’objectiu de divulgar i apropar el patrimoni...