Pavelló Internacional: un viatge pel disseny del món

La Barcelona Design Week és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu intercanviar coneixement i bones pràctiques per a la promoció i consolidació dels propis esdeveniments mitjançant la col·laboració amb els altres, i la identificació d’oportunitats de negoci en els diferents mercats mundials. Des del juny de 2020, a més, Barcelona n’és la seu.

El Pavelló Internacional d’aquest any compta amb la participació d’altres setmanes del disseny del món i acull tres exposicions virtuals de Mèxic, Austràlia i Xile, organitzades per la Querétaro Design Week amb la Puebla Design Week, la Universitat RMIT amb la col·laboració de la Melbourne Design Week, i LOCAL Chile.

En l’edició 2020, la Mostra Internacional de Disseny Mexicà està dedicada a l’Art Toy, amb la participació de dos personatges, Xico i Barroquito. Aquesta nova forma de conceptualització i expressió artística ha generat un gran moviment a Mèxic, i els personatges convidats són reflex de la cultura i la història del país.

Pel que fa a Austràlia, l’Escola de Disseny de la Universitat RMIT ha engegat “Safeness by Design”, una iniciativa que té per objectiu millorar la salut, el benestar i els valors socials mitjançant l’activisme, a fi d’assolir una seguretat real i evident en una àmplia varietat de contextos i entorns. L’exposició presentarà propostes de disseny que adopten enfocaments holístics i multidisciplinaris per tractar qüestions relacionades amb la seguretat a la ciutat en els àmbits personal, social, espacial i tecnològic.

Per la seva banda, el col·lectiu xilè LOCAL organitza l’exposició “Vitrina Inédita”, nascuda  arran de dos moments àlgids que van canviar el context xilè en els últims mesos: la manifestació social més gran de la seva història pel descontentament acumulat sobre el poder politicoeconòmic (octubre 2019), i la pandèmia de la COVID-19, cinc mesos després. L’exhibició mostra 53 peces de dissenyadors xilens que van ser desenvolupades en el context de crisi econòmica, política, social i de salut. Les obres carreguen amb la resistència del creador, la reflexió pròpia del tancament i l’ofici tècnic exercit en objectes i peces quotidianes que són fidel reflex del moment en el qual el país encara es troba.

Altres notícies

Roberto Piqueras: «El Sustainable Challe...

18/11/2020

El dissenyador i pedagog social Roberto Piqueras, en nom de MODA-FAD, ha comissariat, junt amb la directora creativa de la...

Disseny per al desenvolupament sostenibl...

18/11/2020

El 2020 ha arrencat amb una dècada d’acció col·lectiva enfocada a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)...

Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, H...

18/11/2020

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull...

Pavelló Internacional: un viatge pel dis...

18/11/2020

La Barcelona Design Week és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu...