Plàstic reciclat i disseny

Ja es poden consultar els resultats del projecte Inpredi- Estudi per la Introducció de Plàstics Reciclats a través del Disseny, que ha impulsat el Barcelona centre de Disseny i l’Oiko Design Office, membre del Clúster de Disseny, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

Aquest projecte ha consistit a elaborar una eina metodològica intersectorial per fomentar la introducció de plàstics reciclats en substitució de materials verges en el disseny i desenvolupament de productes.

Gràcies a una gran recopilació de dades s’ha pogut fer un anàlisi quantitatiu per identificar el context i les necessitats reals de les empreses i els professionals del món del disseny.

L’estudi Inpredi ha permès identificar que prop del 70% del plàstic que es posa al mercat, al cap d'un any es converteix en residu. Per altra banda, també s’ha pogut veure com en els últims anys, i gràcies als esforços del disseny, la tecnologia i l'increment de la recollida selectiva, cada vegada més sectors incorporen materials reciclats de manera més eficaç.

Si estàs pensant a introduir plàstic reciclat en els teus productes de disseny, consulta l’eina Inpredi, que t’ajudarà a prendre decisions.

Consulta-la aquí.

Altres notícies

“Llum BCN dona un altre sentit a l'...

31/01/2023

Barcelona tornarà a brillar amb més força que mai amb una nova edició del festival...

El Poblenou s’il·lumina amb el festival...

30/01/2023

Un any més arriba el Llum BCN, un dels festivals europeus de referència en les...

El Disseny Hub, un refugi climàtic duran...

18/01/2023

Arriba una onada de fred i amb ella s’activen els...