Barcelona Cultura

Què és el bon disseny?

Per respondre a aquesta pregunta, als anys setanta el dissenyador industrial Dieter Rams oferia al disseny en particular i a la societat en general el llibre «10 principis del bon disseny», amb els quals donava resposta a la seva visió sobre aquesta pregunta.

En el marc de la Barcelona Design Week, el FAD adopta els «10 principis del bon disseny» de Dieter Rams com a punt de partida per a organitzar la jornada «Good design is…» per a reflexionar sobre què és el bon disseny i quin ha de ser el seu rol davant els actuals desafiaments de la humanitat.

El cicle de Talks, que acollirem al Disseny Hub Barcelona el dimarts 18 de juny, convida grans figures del panorama nacional i internacional de totes les disciplines a explicar la seva obra i a compartir la seva manera d’entendre i practicar els principis del bon disseny. Tot plegat, una oportunitat per respondre les qüestions clau de la professió de la mà de noms tan destacats com Feminist Internet, Lolo & Sosaku, Chris Lefteri, Lievore + Altherr Désile Park, Apparatu, Lacol, Curro Claret, Harquitectes, Tina Gorjanc,  Zak Group, Deutsche & Japaner, Maria ke Fisherman o Anne Lacaton. Lacaton, presidenta del jurat dels Premis FAD d’Arquitectura Internacionals 2019 d’ARQUIN-FAD, serà l’encarregada de cloure la jornada, on hi haurà espais de debat moderats per José Luis de Vicente.

Si voleu saber-ne més sobre Dieter Rams abans d’assistir a les Talks de la jornada, us recomanem que dilluns 17 de juny no us perdeu la projecció especial del documental «Rams» de Gary Hustwit, director també de pel·lícules com «Helvetica», «Objectified» i «Urbanized».

La jornada «Good design is…» tindrà lloc dimarts dia 18 de juny, de 9:00 h a 20:30 h al Disseny Hub Barcelona. Les inscripcions encara estan obertes. I tu, ja t’hi has apuntat?

Altres notícies

Aquest 2019 el Museu està d’aniversari

12/12/2019

Enguany el Museu del Disseny està de celebració, i és...

L’exposició del Premi Catalunya d’Ecodis...

12/12/2019

Després del lliurament del ...

Tradició i simbolisme s’uneixen a la dec...

12/12/2019

La ferradura és una forma que ja existia a la Grècia clàssica i a la Roma antiga i que ha estat present a la nostra cultura des dels...