Què s’amaga darrere dels objectes més icònics del nostre disseny?

El Museu del Disseny de Barcelona obre les portes de les seves col·leccions de disseny industrial i de producte i impulsa, des del Centre de Documentació, “Objectes Enllaçats”. Aquesta plataforma digital fa un viatge per la història del disseny espanyol a partir dels testimonis dels seus creadors i recopila alguns dels objectes més representatius.

El projecte aglutinarà una diversitat de recursos documentals, arxivístics, bibliogràfics i audiovisuals al voltant del cicle de vida dels objectes, per facilitar-ne la comprensió i l’anàlisi crítica. Per ara, compta amb la presència d’una trentena de dissenyadors –entre ells, Ramon Benedito, Miguel Milá i Carles Riart– i 44 empreses, i supera els 80 objectes, tots ells presents a la col·lecció del museu.

Cada setmana el Museu del Disseny us descobreix la història que s’amaga darrere d’alguns dels objectes més icònics del nostre disseny de la mà dels seus autors, com ara la torxa olímpica d’André Ricard, el cub per a moble modular de Beth Galí i el calendari Temps de Carles Fochs. Podràs veure totes les càpsules al seu canal de Youtube.

D’aquesta manera, “Objectes Enllaçats” proporciona una eina educativa i de divulgació i ajuda a reconstruir la memòria del disseny, donant valor al fons patrimonial del Museu.

Altres notícies

Els equipaments s’aniran posant en funci...

20/05/2020

La xarxa de Museus i Arxius municipals i Biblioteques de Barcelona, tancats des del passat...

Viu el Dia Internacional dels Museus des...

15/05/2020

Per primer cop, el Dia...