Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, Habitàcola, ADI, i Laus

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull l’exposició dels projectes seleccionats, finalistes i guanyadors dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2020, en les seves quatre categories: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i paisatge i Intervencions Efímeres. La mostra també inclou els projectes finalistes i guanyadors dels Premis FAD Internacionals, dels Premis FAD de Pensament i Crítica i dels Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny.

A més, la nit dels Premis ADI –dimarts 24 de novembre– descobrirem els guanyadors dels tres guardons que els componen: els Premis Delta, amb el millor disseny de producte del mercat; Les Medalles ADI, amb les millors propostes d’estudiants; i els Premis ADI Cultura, amb aquelles propostes que contribueixen a la cultura del disseny.

També es donaran a conèixer els guanyadors de les Medalles ADI als millors projectes de fi de grau, màster o postgrau d’estudiants de disseny de les escoles d’arreu del país. Serà la 28a edició d’aquest guardons que busquen establir ponts d’unió entre l’àmbit acadèmic i el món industrial. Un premi amb una gran tradició en el panorama del disseny que fomenta el futur talent.

I per últim descobrirem els guanyadors dels Premis ADI Cultura en les dues categories que el componen: la de «projecte» i la de «trajectòria». Un reconeixement públic d’aquells projectes i persones que han contribuït al foment i actualització social i conceptual del disseny de producte, o a incentivar el diàleg, les idees i l’activitat de la disciplina.

La gran nit del disseny industrial, donades les circumstàncies, serà virtual. Els Premis ADI tindran un component especial aquest any: serà el moment de conèixer els projectes i productes que han sorgit per donar resposta als múltiples desafiaments de la crisi provocada per la COVID-19. Uns projectes que sortiran de la convocatòria «ADI Reconeix, Emergència Covid» i que també formaran part de l’exposició “Emergència! Dissenys contra la COVID-19”, un projecte del Museu del Disseny amb la col·laboració de l’ADI-FAD.

Pel que fa als premis Enjoia’t, es van haver d’ajornar a l’any vinent amb motiu de la COVID-19, ja que es va fer complicada l’assistència presencial i la logistica per enviar les peces.

Altres notícies

Roberto Piqueras: «El Sustainable Challe...

18/11/2020

El dissenyador i pedagog social Roberto Piqueras, en nom de MODA-FAD, ha comissariat, junt amb la directora creativa de la...

Disseny per al desenvolupament sostenibl...

18/11/2020

El 2020 ha arrencat amb una dècada d’acció col·lectiva enfocada a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)...

Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, H...

18/11/2020

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull...

Pavelló Internacional: un viatge pel dis...

18/11/2020

La Barcelona Design Week és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu...