Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, Habitàcola, ADI, i Laus

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull l’exposició dels projectes seleccionats, finalistes i guanyadors dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2020, en les seves quatre categories: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i paisatge i Intervencions Efímeres. La mostra també inclou els projectes finalistes i guanyadors dels Premis FAD Internacionals, dels Premis FAD de Pensament i Crítica i dels Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny.

A més, la nit dels Premis ADI –dimarts 24 de novembre– descobrirem els guanyadors dels tres guardons que els componen: els Premis Delta, amb el millor disseny de producte del mercat; Les Medalles ADI, amb les millors propostes d’estudiants; i els Premis ADI Cultura, amb aquelles propostes que contribueixen a la cultura del disseny.

També es donaran a conèixer els guanyadors de les Medalles ADI als millors projectes de fi de grau, màster o postgrau d’estudiants de disseny de les escoles d’arreu del país. Serà la 28a edició d’aquest guardons que busquen establir ponts d’unió entre l’àmbit acadèmic i el món industrial. Un premi amb una gran tradició en el panorama del disseny que fomenta el futur talent.

I per últim descobrirem els guanyadors dels Premis ADI Cultura en les dues categories que el componen: la de «projecte» i la de «trajectòria». Un reconeixement públic d’aquells projectes i persones que han contribuït al foment i actualització social i conceptual del disseny de producte, o a incentivar el diàleg, les idees i l’activitat de la disciplina.

La gran nit del disseny industrial, donades les circumstàncies, serà virtual. Els Premis ADI tindran un component especial aquest any: serà el moment de conèixer els projectes i productes que han sorgit per donar resposta als múltiples desafiaments de la crisi provocada per la COVID-19. Uns projectes que sortiran de la convocatòria «ADI Reconeix, Emergència Covid» i que també formaran part de l’exposició “Emergència! Dissenys contra la COVID-19”, un projecte del Museu del Disseny amb la col·laboració de l’ADI-FAD.

Pel que fa als premis Enjoia’t, es van haver d’ajornar a l’any vinent amb motiu de la COVID-19, ja que es va fer complicada l’assistència presencial i la logistica per enviar les peces.

Altres notícies

Els Premis FAD sumen 63 edicions

20/01/2021

ARQUIN-FAD convoca la 63a edició dels Premis FAD 2021. Creats l'any 1958, és el guardó més antic d'Europa en l'àmbit de l'arquitectura i...

Xavier Fina: «A Catalunya, la cultura no...

20/01/2021

Xavier Fina és gestor cultural i filòsof. Des del 2005 és professor de Producció i Gestió a l’Escola Superior de Música...

Antoni Gaudí no era dissenyador

19/01/2021

L’arquitecte i professor d’Història de l’Art i l’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), Juan...

Cicles oberts de lectura crítica a les B...

19/01/2021

Biblioteques de Barcelona porta nous cicles temàtics aquest 2021. Trobades periòdiques al voltant de diferents temàtiques amb...