“Som un estudi d'innovació digital que fa les coses de manera diferent”

Roger Palà és enginyer de telecomunicacions i té un màster en administració i direcció d'empreses. Actualment, és el director general de B-Reel, una agència creativa independent que opera a la intersecció entre la narració, la tecnologia i la cultura. Amb presència a Los Angeles, Nova York, Barcelona i Estocolm, i amb una cultura de curiositat compartida, toquen tots els perfils d’una gran agència creativa.

B-Reel serà una de les participants de l’OFFF Barcelona d’enguany. Hi participaran el dissabte 25 de març a les 15:25. A En primera persona parlem amb Roger Palà per conèixer més detalls sobre aquesta agència creativa i la seva participació en esdeveniments com l’OFFF Barcelona.

Per què et vas dedicar a aquesta branca?

Sempre m'ha interessat la intersecció de la creativitat i la tecnologia i, per això, immediatament després d'acabar la meva carrera, vaig decidir emprendre un camí poc convencional i treballar en la indústria creativa.

Quin càrrec ocupes a B-Reel i com vas arribar-hi?

Jo soc de Barcelona. Després de la meva primera feina, vaig decidir mudar-me a Londres per millorar el meu anglès i ampliar la meva visió de la vida en general. Vaig començar com a desenvolupador creatiu júnior a B-Reel London fa 14 anys, on vaig progressar ràpidament. Després de 5 anys, vaig decidir que volia tornar a Barcelona i l'Anders, el CEO, em va oferir obrir i dirigir l'oficina de Barcelona. Actualment, soc el director general de B-Reel i lidero els estudis de Barcelona i Los Angeles.

L’agència celebrarà l’any que ve els 25 anys. Com han canviat el disseny, la creativitat i la comunicació des d’aleshores fins ara?

Han canviat moltes coses, hi ha noves tecnologies, nous mitjans, noves eines, noves maneres de treballar, etc., però algunes coses no han canviat. Des del començament, hem tingut la visió de fusionar els ‘guts and brains’-storytelling i tecnologia- en tot el que fem. Vam ser una de les primeres empreses a superar els límits del que podrien ser les experiències digitals online, i amb la societat actual on tenim tants inputs cada dia, diferenciar-nos de la resta i fer les coses de forma diferent és el més important per les marques que volem destacar.

Com es defineix B-Reel? Segons expliqueu, opereu entre la narració, la tecnologia i la cultura.

A Barcelona i a Los Angeles, ens centrem en el futur dels productes i les experiències digitals, fent-los més emocionals. Ajudem les marques a connectar amb els clients, anem més enllà de la simple utilitat pràctica, en un nivell més profund i emocional. En altres paraules, som un estudi d'innovació digital que fa les coses de manera diferent i ajudem les empreses més exigents a destacar-se del mar de la igualtat interactiva. El tipus de treball que fem va des d'experiències web, aplicacions, experiències AR/VR, e-comm sites, gaming and more i molt més.

Les oficines d'Estocolm i Nova York se centren en la publicitat que va més enllà d’allò digital, i tenim una empresa anomenada BRF que crea pel·lícules i anuncis.

La vostra agència té seu a Estocolm, Nova York, Los Angeles i Barcelona. Quins clients destacats teniu?

Tenim la sort de poder treballar per a algunes de les marques més destacades que hi ha: Google, Saint Laurent, Nike, North Face, Twitch i Louis Vuitton, per citar-ne algunes.

Destaca’ns tres projectes que recordis especialment. Per què són rellevants?

Difícil, però si n'he d'escollir només tres, un seria Pegman, la icona de Google Maps que ha passat a formar part de la cultura i probablement és el nostre disseny més utilitzat. Després, una aplicació que vam crear per a Gorillaz, vam llançar l'àlbum Humanz utilitzant la realitat augmentada geolocalitzada, fa sis anys, quan es coneixia molt poc sobre l’AR.

I, finalment, per dir alguna cosa diferent, una botiga digital que vam crear per a Rihanna on vam superar els límits del que pot ser una experiència d'ecommerce.

Per què vau triar Barcelona?

Va ser una combinació de factors, però crec que el més important va ser que alguns dels millors desenvolupadors creatius amb els quals hem treballat eren de Barcelona, i vam decidir crear un hub amb alguns dels millors talents en innovació i tecnològica del món.

Què té Barcelona que no tinguin altres ciutats?

M'encanta Barcelona, té tot el que voldríem. He estat viatjant molt, i per a mi, té l'equilibri perfecte de tot: mar/muntanya, ni massa gran/ni massa petita, el clima, la gent, relativament oberta, menjar deliciós a un preu decent, treballadors que saben com fer-ho, etc. Per a mi, ara és la ciutat més global del sud d'Europa, amb un talent fantàstic d'algunes de les millors universitats, nouvinguts que aporten diversitat i frescor, una cultura del disseny amb una llarga trajectòria i un gran potencial. Tot això ha fet que es converteixi en un dels centres digitals més forts, si no el més fort d'Europa. Qui no vol venir a Barcelona?

De què parlareu a l’OFFF?

Prefereixo no dir-ho encara, millor que sigui una sorpresa. O potser encara no ho hem pensat que direm. Qui sap :)

Ja heu participat diverses vegades a l’OFFF. Per què creieu que són interessants esdeveniments com aquest?
Participem a l'OFFF des del principi, i sempre ha estat un plaer. Realment és una comunitat, i agraïm molt tot el que l'Hèctor i l'equip han fet per posar Barcelona al mapa, potenciant la ciutat en termes de disseny, creativitat i tecnologia.

El fet d’assistir al Disseny Hub Barcelona i participar en aquest esdeveniment us ofereix algun reconeixement, o alguna facilitat de connexió amb altres institucions?

Ho fem per diversió, però és un esdeveniment fantàstic per connectar amb persones apassionades per les mateixes coses que ens agraden nosaltres.

Com valores l’estat del disseny i el talent a casa nostra?

Crec que ha anat florint, sobretot en els últims anys. Ja teníem un gran talent format en algunes de les escoles més excel·lents, però ara moltes persones amb talent han decidit venir a treballar a Barcelona i això ha augmentat el nivell del joc.

Les generacions actuals tenen oportunitat de projectar-se internacionalment?

Sí, més que mai. A més, també tenen l'oportunitat de treballar en un entorn internacional real des de Barcelona. Per exemple, el nostre equip és realment global, amb gent de tot el món, utilitzem l'anglès com a idioma principal i només treballem per a marques globals. La meva esperança és que nosaltres, juntament amb altres estudis, ajudem a elevar el nivell de la indústria creativa a Barcelona, perquè el talent jove no hagi de marxar per créixer, tal i com jo vaig haver de fer.

Altres notícies

“Barcelona compta amb una àmplia xarxa d...

23/03/2023

Enric Cabestany és VP Publishing (Europa i...

Davant dels reptes, el disseny és la res...

22/03/2023

L’alumnat de l’IED Barcelona presenta solucions als reptes actuals a través del...

El Disseny Hub suma un nou reconeixement...

22/03/2023

El Disseny Hub compta amb el reconeixement al...

Moda per a la diversitat de cossos

22/03/2023

Diversitat, moda i sostenibilitat es trobaran a l’...