Talent i orfebreria, els protagonistes d'octubre al Disseny Hub

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects, aterra al Disseny Hub Barcelona els dies 11, 12 i 13 d'octubre de 2019 el marc de la Setmana de la Joia de Barcelona.

Unint un gran nombre d'artistes independents i de diferents entitats relacionades amb la joieria i els objectes, l'objectiu de la fira des dels seus inicis ha estat impulsar i donar visibilitat al talent nacional i internacional vinculat al sector de la joieria. Dirigida tant a professionals del sector com al públic en general, al llarg de la seva trajectòria l'esdeveniment s'ha convertit en una plataforma nacional i internacional per al talent orfebre.

En la seva onzena edició, la fira se centrarà en el significat comunicatiu i diplomàtic de les joies i objectes d'art, i és que cada any es tria un tema sociocultural d'actualitat com a fil conductor de l'exposició. Sota aquest paraigües s'han seleccionat els treballs de més de cinquanta artistes. Una d'elles és Cova Río, professora de la Universitat Nebrija, que exposarà les seves peces de joieria de la sèrie MoNoCRoMos. La col·lecció neix de l'estudi de la relació entre la pintura i l'arquitectura, i dóna lloc a barreges i superposicions de materials que recreen les capes, els matisos i les voladures que caracteritzen les textures arquitectòniques.

JOIA 2019 comptarà amb la presència de més de 430 artistes d’arreu del món, tots ells reunits al Disseny Hub Barcelona entre els dies 10 i el 12 d'octubre. A més, en el marc de la fira JOIA Barcelona, ​​el Grup Dúplex lliurarà el premi internacional «Art i Joia» el proper dijous 10 d'octubre a les 18 h.

La fira coincideix amb la celebració dels Premis de Joieria Contemporània Enjoia't 2019 del FAD, que acollirem el 12 d'octubre a l'edifici del Disseny Hub Barcelona; i amb l'exposició "Joaquim Capdevila. Joies 1959-2019". Aquesta última, organitzada pel Museu del Disseny de Barcelona, ​​es podrà visitar gratuïtament a la planta B del nostre edifici fins al 17 de novembre.

Altres notícies

Disseny d’emergència per salvar vides

15/07/2020

El mes de novembre el Museu del Disseny presentarà...

Jordi Sellas: “La cultura que requereixi...

14/07/2020

El periodista i gestor d'empreses culturals Jordi Sellas...

Cultura digital és cultura

14/07/2020

La digitalització de la cultura és un fet. La covid-19 ha posat en evidència el que ja feia temps que s’estava...

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...