Tallers Oberts de l’A-FAD, una tardor d’artesania i disseny a Barcelona i L’Hospitalet

Amb la intenció de donar suport al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny, l’A-FAD impulsa Tallers Oberts, unes jornades de portes obertes on artistes plàstics i artesans/es professionals mostren la seva obra i el seu espai de treball a la ciutadania interessada en conèixer de primera mà les tècniques i els processos creatius. A més, Tallers Oberts té un directori online de referència que durant tot l’any recull tots els artistes, artesans/es, dissenyadors/es i creatius/es que treballen a prop de casa nostra. 

El projecte va néixer l’any 1993 de la mà dels artistes de Ciutat Vella, amb l’objectiu d’acostar l’entramat creatiu del barri als veïns i veïnes. L’A-FAD va prendre el relleu en la gestió del projecte l’any 1999, i ho continua fent actualment. L’activitat ha anat creixent al llarg dels anys, fins que l’any 2017 es van convocar els primers Tallers Oberts amb la participació de tots els districtes de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat.

A partir del novembre, Tallers Oberts donarà visibilitat a tots els creatius i creatives del territori català i, a nivell presencial, també es compta amb un ampli programa d’activitats paral·leles, ofertes els participants, entre les quals hi ha visites guiades, workshops, exposicions, concerts o inauguracions. 

A causa de la crisi sociosanitària, l’A-FAD s’ha vist obligada a reformular el projecte: per una banda, se’n reforça la part digital; i per una altra, es proposen visites i activitats amb cita prèvia durant les jornades de celebració presencial de Tallers Oberts BCN. L’A-FAD organitza Tallers Oberts gràcies a la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració del Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat.

Altres notícies

Nacho Padilla: «El foc polític indiscrim...

20/10/2020

El director creatiu de l’Ajuntament de Barcelona, Nacho Padilla, insisteix a fugir d’allò anodí: que la comunicació...

Comerços i joves creatius van de la mà a...

13/10/2020

Dissenyem Comerç, la iniciativa de l’Ajuntament de...

Tallers Oberts de l’A-FAD, una tardor d’...

13/10/2020

Amb la intenció de donar suport al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny, l’A-FAD impulsa...

La 12a edició del festival Blanc! arriba...

13/10/2020

El Blanc! Festival celebra la seva 12a edició en un context atípic, en què ...