Barcelona Cultura

Teixim vincles amb la comunitat educativa

Bastir ponts amb la comunitat educativa i ser l’altaveu del talent jove català. Aquesta ha estat una de les línies d’actuació del Disseny Hub des dels seus inicis, l’any 2013, quan el projecte de l’equipament va veure la llum. Fins a la data, tant l’equipament com les diferents institucions que s’aixopluguen sota el seu paraigua (Museu del Disseny de Barcelona, Foment de les Arts i del Disseny, BCD Barcelona Centre de Disseny), que precisament són peces clau en el terreny cultural local, han desenvolupat programes, activitats i estratègies amb la voluntat d’estimular sinergies amb universitats i escoles de disseny i obrir les seves portes a estudiants de tot el món.

D’ençà de la seva inauguració, ara fa gairebé cinc anys, el Museu del Disseny de Barcelona s’ha consolidat com a referent per al públic docent, escolar i universitari. A banda de les col·leccions que conformen el seu patrimoni, també posa al seu servei els fons documentals i arxius que reuneix el Centre de Documentació, un espai de consulta i recerca especialitzat en arts decoratives i disseny en totes les seves disciplines. A més, el Museu ha consolidat l'oferta d'activitats escolars, que inclou visites-taller, visites guiades a les exposicions permanents i temporals i al pis-museu de la Casa Bloc.

Una de les missions que el FAD defineix al seu manifest és la de promoure la cultura creativa, donar suport a les noves generacions i estimular l’excel·lència en el sector. Amb aquesta màxima, les diferents associacions que en formen part organitzen any rere any categories especials en els seus premis que reconeixen a estudiants de disseny, arquitectura i art, i que alhora serveixen de trampolí a les futures fornades de professionals. En són exemple els Premis Habitàcola, el Premi MODA-FAD Estudiants per la sostenibilitat i el Laus Aporta Estudiant, a cura de la junta de l’ADG-FAD.

El BCD Barcelona Centre de Disseny no és una excepció. Seguint amb el propòsit de promoure l’emprenedoria creativa entre els joves, lidera el MID Talent, un programa immersiu de preacceleració del talent que facilita formació específica sobre eines i recursos creatius enfocats a la cocreació de solucions sostenibles per a donar resposta a diferents reptes socials.

Durant la primera meitat de l’any, la comunitat universitària ha ocupat bona part de l’agenda d’activitats del Disseny Hub. S’han celebrat a l’edifici la desfilada dels projectes de final de carrera dels estudiants de l’Escola de Disseny LCI Barcelona, la presentació oberta de la plataforma EDIVI - Educació per al Disseny per Viure en el marc de la Barcelona Design Week, la conferència a càrrec del projecte Smart Classroom de la UOC i l’acte de graduació dels alumnes de l’escola BAU. 

Tot plegat contribueix a la tasca d’incorporar el talent jove tant en l’acció de promoció econòmica internacional com en el relat de la ciutat a escala global. Perquè Barcelona s’obri al món és cabdal que es fomenti la simbiosi entre cultura i la xarxa universitària, i aquest és l’eix d’actuació del Disseny Hub.

Foto: Anna Achón

Altres notícies

Sara K Arnold: “La indústria de la moda...

26/11/2019

Sara K Arnold va estudiar disseny de moda a la Central Saint Martins. Preocupada pel medi ambient, va prendre la decisió de no...

HULA HOOP, l’experiència circular protag...

26/11/2019

Igual que en el cas d’un Hula Hoop, el disseny circular necessita moviment per a mantenir-se viu. Partint d’aquest símil neix la segona...

3 raons per no perdre’t el MODA-FAD Sust...

25/11/2019

El 29 de novembre acollirem al Disseny Hub Barcelona el...

Jamshid Alamuti: “Sense la creativitat,...

08/11/2019

Jamshid Alamuti és cofundador de PiSchool i director general de XU Exponential University Group. El seu esperit multifacètic el...