Torna 'Disseny per viure'

Arriba la sisena edició de les jornades ‘Disseny per viure’, que enguany es converteixen en una activitat paral·lela de la nova exposició temporal ‘Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat.

L’esdeveniment, organitzat per Òscar Guayabero, paradissenyador, comissari d’exposicions i professor d’història del disseny a l’IDEP Barcelona, l’IED i l’ESDesign, se celebrarà el 23 de novembre al Museu del Disseny.

Enguany el tema central de les jornades serà la vida del bosc, la seva gestió i el profit que en traiem. De la mà d’experts en aquesta temàtica ens centrarem en la fusta, un material  clau al servei de l’evolució cultural humana. També analitzarem com es produeix la manufactura de la fusta i veurem quin ús es dona als objectes fets amb aquest material. Finalment, debatrem sobre el reciclatge i el re-ús de la fusta.

Al llarg del matí descobrirem la peça que tanca i culmina l’exposició, la casa MHM: Mòdul Hàbitat Mediterrani, una casa construïda principalment amb fusta, suro i palla. De la mà de les empreses que han fet possible el projecte, analitzarem els nous materials i valors constructius. També debatrem amb els arquitectes Jorge Blasco, Eulàlia Figuerola, Antoni Solanas i la metgessa clínica i docent, Carmen Ruiz, sobre com es poden fer construccions sostenibles, eficients i saludables avui en dia.  

 

Per altra banda, el bloc de la tarda se centrarà en les particularitats del bosc circular amb ponents de gran nivell. Coneixerem les experiències i els projectes d’estudi i gestió del bosc, de la mà de Joachim Englert, dinamitzador de projectes de gestió activa del territori a BOSCAT, coordinador del Bosc Social i la FPODual i divulgador forestal; d’aprofitament del bosc, amb David Pizà, responsable de l'Àrea d'Expansió d'Enerbio; de disseny, amb Xavier Mas, ebenisteria tradicional i Gonzalo Pieters, luthier; de manufactura i empresa, amb Ana Mir, dissenyadora i Xavier Calvo, dissenyador, periodista i director de València Capital Mundial del Diseño; i de restauració i reciclatge, amb Mónica Piera, directora del projecte Fusta, Moble i Sostenibilitat, entre d’altres.

Consulta el programa aquí.

Altres notícies

Endinsa’t en el Fashion Film

15/11/2022

El Disseny Hub s’omple de moda amb l’LCI Barcelona Fashion Film Festival, el festival que impulsa les produccions artístiques en el sector...

Poblenou Open Night: portes obertes al M...

14/11/2022

S’apropa la novena edició de la Poblenou Open...

La 30a edició dels Premis Lux mostra el...

14/11/2022

Un any més el Museu del Disseny acull la Gal·la dels Premis Lux. L’acte...