Tot això passarà al Disseny Hub el 2020

Arrenca el 2020 i el Disseny Hub Barcelona encara una àmplia programació d’exposicions, activitats i festivals que situa l’edifici al mapa del disseny emergent i respon a la nostra voluntat de ser motor i impulsor de l’economia del coneixement, la creativitat i la innovació.

Com sempre, l’edifici acollirà la cerimònia d’entrega dels diferents premis que organitza el FAD i les diferents organitzacions que l’integren, com ara els aclamats ADG Laus, els premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i els Premis Delta de disseny de producte. El públic tindrà ocasió de descobrir les obres guanyadores dels guardons a partir del 17 de maig, amb la inauguració de l’exposició organitzada conjuntament amb el Museu del Disseny, “El millor disseny de l’any”. També es mantindran els formats de l’ADG Big Talk, el Design Market, ADI Making Of i Arquinset, entre d’altres.

Al Museu del Disseny de Barcelona, l’exposició “Modernisme, cap a la cultura del disseny” succeirà el pròxim mes de juny la mostra temporal “Victor Papanek: La política del disseny”, que ara entra a la seva recta final i celebrarà l’acte de clausura el 31 de gener. Comissariada per Mireia Freixa i Pilar Vélez, l’exposició presenta per primera vegada una reinterpretació del Modernisme com a inici de la cultura del disseny, l’emmarca en el context europeu i destaca els nexes i la singularitat del cas català.

A banda de les seves col·leccions permanents, la programació del Museu també inclourà altres exposicions temporals al llarg de l’any. És el cas de “Francesc Vidal. L’aposta per les indústries d’art a Barcelona (1878-1914)” (desembre 2020), una mostra retrospectiva centrada en el moblista i el seu concepte de negoci de decoració d’interiors i d’indústries artístiques. El Museu també presentarà, en col·laboració amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, “Rajoles i oficis. Propostes artístiques contemporànies”. La mostra, que donarà el tret de sortida el mes de febrer al Centre Artesania Catalunya, pretén explicar com el món del disseny i de l’artesania contemporània ha revisat algunes tècniques dels vells oficis.

Durant el 2020, passaran pel Disseny Hub Barcelona esdeveniments claus en l’agenda dels professionals del disseny, tant a escala nacional com internacional. Tornarà el Festival Blanc, que tindrà lloc al nostre edifici per segon any consecutiu; l’OFFF, que celebrarà el seu 20è aniversari; i la Mobile Week Barcelona, que obrirà una vegada més un espai de diàleg per a la ciutadania amb l’objectiu de reflexionar sobre l’impacte de la tecnologia a la nostra societat.

A l’agenda també hi haurà espai per a la joia contemporània, amb l’Enjoia’t i el Festival Fira Joya; i pel món dels efectes especials i l’animació, amb el festival b’Ars.

El BCD Barcelona Centre de Disseny continuarà exercint el seu paper com a centre de promoció i dinamització del disseny en l’àmbit empresarial i institucional. Per això, tornarem a acollir destacats esdeveniments en el sector professional del disseny, com el Service Design Days; i també del talent emergent, com ho és Big Dream Challenge. EFoodture Barcelona tornarà amb una nova edició, com també ho farà la Barcelona Design Week, la gran cita ineludible sobre disseny, creativitat i innovació de la ciutat comtal.

Per la seva banda, la Biblioteca El Clot-Josep Benet ha articulat una programació anual amb l’objectiu d’apropar la lectura a tots els públics i crear espais de reflexió mitjançant diferents clubs de lectura, com ara “Llegim el Museu: la política del disseny” i “Lletra i música”.

Altres notícies

Disseny d’emergència per salvar vides

15/07/2020

El mes de novembre el Museu del Disseny presentarà...

Jordi Sellas: “La cultura que requereixi...

14/07/2020

El periodista i gestor d'empreses culturals Jordi Sellas...

Cultura digital és cultura

14/07/2020

La digitalització de la cultura és un fet. La covid-19 ha posat en evidència el que ja feia temps que s’estava...

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...