Tot això passarà el mes de setembre al Disseny Hub

El Disseny Hub torna de les vacances d’estiu amb una agenda plena d’activitats, fires i exposicions que engegarà al setembre i s’allargarà durant tota la tardor!

Una de les novetats serà l’exposició “Salts per a la ciutat”, que té l’objectiu de bastir ponts entre la centenària competició esportiva CSIO Barcelona i la capital catalana. Dissenyada per Elena Boix, responsable de la pista, la mostra presenta nou obstacles guanyadors de les edicions del concurs “Un salt per la Ciutat”, que simbolitzen monuments i obres emblemàtiques de la ciutat, com ara la Sagrada Família, l’Eixample i la xarxa de metro. L’exposició, que es podrà visitar del 10 al 22 de setembre, està pensada de tal manera que l’usuari realitzi la mateixa ruta que un genet fa abans de competir per aprendre l’ordre dels obstacles.

El Museu del Disseny de Barcelona torna de les vacances deixant enrere “El Millor Disseny de l’Any”, exposició organitzada pel FAD i situada a la planta B del nostre edifici. A més, el 27 de setembre presenta la nova exposició temporal “Joaquim Capdevila. Joies 1959-2019”, una retrospectiva dedicada al joier i orfebre en el 60è aniversari de la seva trajectòria. La mostra, comissariada per la directora del Museu Pilar Vélez, reuneix més de 130 peces que esdevenen un retrat de Capdevila com una figura clau de la Nova Joia a Catalunya.

La inauguració d’aquesta exposició coincidirà amb la celebració de l’Enjoia’t, una mostra a cura de l’A-FAD en què es podran veure les peces finalistes dels Premis de Joieria Contemporània Enjoia’t 2019, que tenen la voluntat de guardonar les propostes més destacades i transgressores del camp. Dues setmanes més tard, el dia 12 d’octubre, es donaran a conèixer els guanyadors de les categories Professional i Estudiant, escollits pel jurat, i el Premi d’Opinió, que l’escolliran pels assistents.

A banda, entre el 27 i el 28 de setembre, el Disseny Hub serà el lloc on els corredors inscrits a la Cursa de la Mercè d’enguany hauran de recollir els seus dorsals i xips, obligatoris per a participar, i a més podran visitar la Fira d’Atenció al Corredor, que s’ha convertit en un punt de trobada d’aficionats al running que els ofereix àmplia oferta de serveis. 

A més, i també amb ocasió de la Mercè, celebrarem una jornada de portes obertes, en què ens acompanyarà un piano de cua a càrrec de l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. Una invitació oberta a tots els visitants perquè el toquin i omplin l’edifici de música i disseny de gom a gom.

Finalment, altres esdeveniments que tindran lloc al Disseny Hub a tocar la tardor seran les Jornades Interclúster (16 de setembre), cursos i tallers com “La restauració de la casa Burés” (17 de setembre) i “Strategy and Design in Retail” (19 de setembre), i la fira Gastroteca (del 17 al 20 de setembre). Apunta les dates a l’agenda i no perdis cap detall!

Altres notícies

Valérie Bergeron: “Volem apostar pel dis...

09/09/2020

Materfad, la materioteca del FAD, i ...

Datemats o el punt de trobada entre diss...

09/09/2020

Materfad i Barcelona centre de Disseny participen en el projecte europeu Datemats del programa Erasmus+, una iniciativa col·laborativa on...

El Modernisme arriba al Museu del Dissen...

09/09/2020

El pròxim mes de novembre, el Museu del Disseny inaugura l'exposició "Modernisme, cap a la cultura del disseny", on es reinterpretarà aquest...

Workshop en sostenibilitat i negoci

09/09/2020

En el context de pandèmia actual, ho estem repensant pràcticament tot en una direcció: posant la sostenibilitat com a valor central en tot...