'Tot Cor', la nova exposició del Disseny Hub

Del 4 d'agost al 18 de setembre de 2022 el Disseny Hub Barcelona presenta per primera vegada la col·lecció completa de 'Tot Cor', de Tot Cor Project, un projecte artístic, col·laboratiu i solidari que apel·la a la generositat i als bons sentiments. La mostra parteix del gerro 'Cor' dissenyat per l'artista i comissària de l'exposició, Pepa Reverter, per reivindicar els valors fonamentals que constitueixen la riquesa de l’ésser humà: amor, bondat, humanitat, ètica, respecte, generositat i fraternitat.

A partir d'aquesta peça original de color vermell fabricada en ceràmica de manera artesanal i que forma part de la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona, una sèrie de creadors de diferents procedències i estils que representen la gran diversitat cultural que ens envolta han elaborat la seva peça per crear una gran família de cors. Així, 'Tot Cor. Art, disseny i artesania parlen d'amor' inclou fins a 24 obres dels artistes i dissenyadors Juli Capella, Lolita Cortés, Rosa Cortiella, los díez, Meritxell Duran, Catalina Estrada, Jaime Hayon, Javirroyo, Miralda, Marre Moerel, Sergio Mora, Lázaro Rosa-Violà, Anna Ruiz, Jordi Torres i Ramón Úbeda. Totes les peces han estat realitzades artesanalment a Barcelona, al taller de José Antonio Gómez Gómez, i amb la professionalitat matricera de Claudi de José Gomar.

En el futur se sumaran altres autors a aquest projecte on també col·laboren fotògrafs com Eugeni Aguiló, Sara Cuadrado, Marcela Grassi, Carlos IglesiasMatías Pérez LleraRafael Vargas i Dayron Vera, així com els estilistes florals Flowers by Bornay, Madrid Flowers School, Itzi GuridiManuela Sosa de Gang and the wool i Horta de la Viola.

Tal com explica la comissària de la mostra, Pepa Reverter, "la silueta del cor és un símbol universal, present en moltes cultures, i hi recorrem quan volem compartir i exterioritzar sentiments". I afegeix: "hem materialitzat el cor com un objecte icònic, que aparentment té la simple funció d'un gerro per convertir-lo en la base d'un projecte artístic. Això és el meravellós de l'art, que pot convertir una cosa que és abstracta, com un sentiment, en una cosa formal per donar-li visibilitat i carregar-ho de significat". 

Pepa Reverter ha dissenyat aquest gerro com a manifest amb la idea d’enviar un missatge col·lectiu d’esperança i amb la intenció de fer créixer el projecte. L'objectiu és que en el futur adquireixi altres dimensions i formats on es pugui continuar parlant de l'amor i els bons sentiments amb creativitat i a través del disseny.

Un projecte solidari amb les persones afectades d'ELA

Una part important del projecte 'Tot Cor' és la solidaritat amb les persones que pateixen malalties incurables que són invisibles per a una gran part de la societat. Per això, totes les peces de la col·lecció es comercialitzen i una part dels beneficis que generin les vendes es destinarà a la Fundació Miquel Valls.

Es tracta d'una entitat privada i sense ànim de lucre, pionera a l’Estat espanyol, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) i d'altres malalties de les motoneurones, que generen un gran patiment tant per a les persones que les pateixen com per a les que ho han viscut de prop. Aquest és el cas de la creadora de la mostra, Pepa Reverter que va conèixer l'ELA de molt a prop amb la seva mare, Paquita Sancho, motor d’aquest projecte que pretén posar en valor la gent amable, generosa i exemplar.

Altres notícies

Art Photo Bcn reforça el circuït fotogrà...

16/08/2022

La novena edició de l’Art Photo Bcn arriba amb novetats. Aquest...

'Tot Cor', la nova exposició d...

22/07/2022

Del 4 d'agost al 18 de setembre de 2022 el Disseny Hub Barcelona presenta per primera vegada la col·lecció...

L’ADG-FAD assessora en el concurs de la...

04/07/2022

Cada Onze de Setembre se celebra la Diada Nacional de Catalunya, un dia en què es commemora el final de la Guerra de Successió del 1714. En...

Ciència, tecnologia i sostenibilitat al...

04/07/2022

Barcelona compta amb un nou programa per impulsar el turisme científic: “Barcelona, destí ciència”.

Es tracta d’una oferta en clau...