Un cap de setmana de literatura i arts infantil i juvenil

Professionals de la il·lustració, l’escriptura i l’edició, famílies i aficionats del món literari es trobaran en una nova edició del FLIC, el festival de literatura i arts infantil i juvenil.

Després de passar per Madrid el 21, 22 i 23 d’octubre, la 12a edició d’aquesta cita farà parada a Barcelona. Serà el cap de setmana del 19 i 20 de novembre al Disseny Hub amb un conjunt de propostes de joc i literatura en família: es tracta de tallers i altres propostes per a nenes i nens a partir d’1 any.

Així, hi trobarem l’espai de descoberta FLIQUETS, per a infants d’1 a 6 anys, en el qual podran escoltar, tocar i experimentar una primera descoberta literària. Per als infants de més de 6 anys el festival proposta un circuït d’instal·lacions de joc, art i literatura per a tota la família amb l’objectiu de conèixer els clàssics del festival i noves propostes per tocar, llegir, observar i escoltar literatura. Els infants de més de 7 anys descobriran l’escriptura, la il·lustració i la maquetació en uns tallers de creació i literatura de la mà dels professionals Marc Artigau, Mandana Sadat i María Girón i Noemí Batllori, entre d’altres. El programa es completa amb Veig, Veig Show, un concurs familiar d’observació de llibres conduït per Júlia Solans.

Totes aquestes activitats es duran a terme tant dissabte com diumenge i tenen un preu entre 3,50 i 4 euros. A més, l’activitat d’experiències literàries i els tallers tenen una sessió extra per a majors de deu anys.

Enguany, la temàtica central del festival són els (des)ORDRES com a reflexió de què passa quan, lluny dels estàndards, classifiquem els llibres de maneres diferents, i com això influeix en les relacions entre lectura i lectors. L’encarregat de fer el cartell d’aquesta edició ha estat l’il·lustrador Pere Ginard. El festival acabarà amb una darrera cita, del 24 al 26 de novembre a Vic.

 

Una cita, també per a professionals

Dos dies abans, el 17 i 18 de novembre, se celebrarà el FLIC PRO, el programa de xerrades i espai de networking del festival FLIC destinat a professionals del sector i amants de la literatura infantil i juvenil.

Entre d'altres, podrem gaudir de ponències sobre el futur de la literatura, el repte d'escriure per a nens i joves, l'art de dibuixar, la poesia, i la creació com a eina de mediació. Entre d'altres, hi participaran professionals com Montse Ayats, Laura Huerga, Júlia Baena, Núria Càrcamo, Quim Carbó, Tina Vallès, Ledicia Costas, Ana Pessoa, Christian Inaraja, Mandana Sadat, Enric Farrès i Cristian Olivé.

A més, el dia 18 es lliurarà el 8è Premi FLIC, que té la voluntat de reconèixer la tasca de persones i projectes que destaquen pel seu paper en el foment i la difusió de la literatura infantil i juvenil en estreta relació amb les altres arts.

Durant els dos dies també tindrà lloc el Mercat de l'edició, una trobada anual internacional del sector del llibre infantil i juvenil, i el dia 19 hi haurà un espai professional per a docents i bibliotecaris on diverses editorials presentaran els seus catàlegs.

Altres notícies

El Disseny Hub, un refugi climàtic duran...

18/01/2023

Arriba una onada de fred i amb ella s’activen els...

Digital Impact: la gran exposició immers...

17/01/2023

El plat fort del Disseny Hub per al 2023 és ‘Digital Impact’, la primera gran...

Quin és el futur de l’artesania?

17/01/2023

Un any més el Disseny Hub és l’encarregat d’acollir el  “IV Crafts NOW. Festival d'artesania i innovació”, que se celebrarà el...