Un octubre ple de disseny a tota la ciutat

La segona cita de la Barcelona Design Week ja és a punt d’arribar. Del 7 al 30 d’octubre se celebrarà la BDW City Festival, amb un programa d’activitats dirigides principalment al públic general.

Tal com indica al nom d’aquesta segona cita, el festival s’estendrà per tota Barcelona perquè el públic pugui gaudir del potencial creatiu de la ciutat. I és que en el marc d’aquesta trobada, s’ha posat en marxa el programa Districtes Disseny, una iniciativa per implicar diferents agents de la ciutat en aquest festival. A través d’una convocatòria per participar-hi, el programa de la BDW City Festival s’ha nodrit d’exposicions, xerrades, tallers i presentacions relacionades amb el disseny, la creativitat i la innovació que tindran lloc a diferents espais dels districtes de Barcelona: galeries, botigues, showrooms i estudis de disseny, entre d’altres. També cal destacar la instal·lació urbana Els Cubs de Disseny en Diagonal, formada per vuit cubs al llarg de tota l’avinguda Diagonal amb l’objectiu d’explicar el paper del disseny en el nostre dia a dia i posar en valor la singularitat de Barcelona i els seus espais.

En total, la BDW City Festival acollirà més d’una vuitantena d’activitats, la majoria d’elles presencials, que es duran a terme en espais com La Farinera del Clot, Roca Barcelona Gallery, Galeria Il·lacions, La Muriel, Cal Tip i MINIM, a més del Museu del Disseny i el Disseny Hub Barcelona, on s’hi podran veure conferències i tallers com ‘Live Research: Qui dissenya les ciutats del 2050?’, B CItizen Lab i Digital Trends 22/23, amb la participació de Simon, Premi Nacional de Disseny concedit pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. També cal destacar les dues activitats que organitza Kave Home, una marca mediterrània de disseny de mobles i decoració amb la sostenibilitat com a tret essencial. El dia 20 tindrà lloc una conferència i el dia 26 un taller.

Com a novetat, aquest any la BDW City Festival presenta la Food Design Week, amb un conjunt d'activitats sobre food design per a tot tipus de públic, des de famílies i interessats/des en el món culinari, fins a estudiants i professionals. Es tracta de tallers, exposicions i xerrades sobre art i gastronomia. Al marge de la Food Design Week, també es podran veure propostes molt interessants com:

-        Live Research: Qui dissenya les ciutats del 2050?
-        Instal·lació Air Collection d’Escofet
-        La tecnologia que dissenya l’esport del futur
-        B Citizen Lab
-        Design Trends 22/23
-        Lliurament de premis jumpthegap®
-        Exposició “Inauguració Exposició “Idees per a la Humanitat: Receptari per a la Salut Planetària”

Sota el lema “Think, Design, Act”, aquesta edició de la BDW s’ha celebrat en un format híbrid i en dues cites diferents. La primera, dirigida al públic professional, es va celebrar del 7 al 17 de juny, i amb aquest segon bloc es posa punt i final a una edició que vol incidir en el disseny i la implementació de models i entorns més sostenibles, econòmicament viables i enfocats a les necessitats reals de les persones.

La Barcelona Design Week està organitzada per Barcelona centre de Disseny, i compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració principal del FAD Foment de les Arts i del Disseny i el Museu del Disseny de Barcelona.

Altres notícies

VER AGUAS: “Amb el reaprofitament també...

21/10/2021

La Laura i l’Andrea formen l’equip de VER AGUAS, un projecte gastronòmic que neix de...

Torna la gran festa dels mercats de Barc...

20/10/2021

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre torna la fira Mercat de Mercats i ho fa amb una ubicació excepcional: la plaça de les Glòries,...

L’interiorisme català, a debat en una no...

20/10/2021

Un any més l’ARQUIN-FAD presenta l’Arquinset, un esdeveniment anual que uneix...

Art social, arquitectura i llum al Disse...

20/10/2021

La programació per a aquesta tardor al Disseny Hub no s’atura! Després de presentar les tres ...