Viu el Dia Internacional dels Museus des de casa!

Per primer cop, el Dia Internacional dels Museus fa el salt a la pantalla després del tancament dels museus per l’afectació de la covid-19. Mantenint el 18 de maig com a data, els diferents museus catalans llancen diferents propostes d’activitats en línia per continuar gaudint d’una de les cites imprescindibles de l’agenda cultural des de casa, que enguany tindrà lloc del 16 al 18 de maig

D’entre les propostes adreçades al públic infantil, destaquen el joc de pistes “Troba l’objecte” del Museu del Disseny, i “La sopa misteriosa”, de la Fundació Joan Miró. El Museu d’Història de Barcelona ha preparat una visita guiada per l’antiga Barcino i el Museu Nacional d’Art de Catalunya organitza un tour per les seves instal·lacions en streaming. El Born Centre de Cultura i Memòria i el MACBA són alguns dels equipaments que han treballat programació especial amb ocasió del Dia dels Museus.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya del Dia Internacional dels Museus que organitza el Comitè Internacional dels Museus des de 1977. Enguany, se celebrarà sota el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, un missatge conciliador que busca fer la cultura accessible a tota la ciutadania. De la mateixa manera, se suma a l’acció de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona “Obrim Finestres”, una proposta d’adaptació a la situació actual, fent servir les finestres digitals per mantenir el patrimoni cultural viu.

La situació d’emergència actual ha obligat a ajornar la Nit dels Museus, una altra iniciativa que obre les portes dels equipaments culturals per apropar la cultura i el patrimoni a la ciutadania. Enguany se celebrarà el 14 de novembre, en el marc d’un programa promogut pel Consell d’Europa que compta amb la participació de quaranta països.

Altres notícies

Els barrets de Balenciaga, al plat! Part...

22/07/2021

El Museu del Disseny acull l’exposició ‘BALENCIAGA. L...

David Benzal: "Tenim escoles que es...

05/07/2021

David Benzal és concept artist i té una àmplia trajectòria participant en projectes d'escala...

L’univers Balenciaga, al Disseny Hub

05/07/2021

Fins al 3 d’octubre es podrà veure al Museu del Disseny l’exposició ‘...

El Museu del Disseny celebra la diversit...

05/07/2021

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, set institucions culturals han mostrat el seu compromís amb...