"Y los huesos hablaron" de Sociedad Doctor Alonso i Teatro de Babel guanya el Premi FAD Sebastià Gasch

La Sociedad Doctor Alonso i Teatro de Babel - Dramafest han estat guardonats per la seva obra "Y los huesos hablaron" amb el Premi FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals, que distingeix les aportacions més destacades i innovadores de l'any al món de l'espectacle.

La companyia Sociedad Doctor Alonso destaca pel seu replantejament dels llenguatges artístics que utilitzen a les seves obres, en les que barregen poètic amb patètic, i en les que es pot percebre la diversitat cultural de la que procedeixen els membres de la companyia. El jurat ha destacat que "Y los huesos hablaron" posa "cos i paraules de forma sensible i compromesa".

L'entrega de premis va tenir lloc el passat 8 d'octubre al Disseny HUB Barcelona, en la que va ser la seva 42a edició. El lingüista, traductor, escriptor i poeta Feliu Formosa ha rebut el Premi d'Honor, un diploma que s'entrega com a reconeixement a la trajectòria d'un artista, espai o entitat. El jurat defineix la destacada trajectòria de Formosa com "tota una vida dedicada al món de les arts escèniques a través de la traducció, la docència, l'escriptura i l'actuació. Una aportació innegable a la cultura del país."

L'Aplaudiment dels Premis FAD Sebastià Gasch ha estat per Agnès Mateus i Quim Tarrida pel projecte escènic "Rebota, rebota y en tu cara explota", mentre que l'Aplaudiment a la Creació Emergent ha estat per al Cicle de creació escènica DespertaLab, promogut per La Nau Ivanow i la Sala Atrium.

El jurat d'aquesta edició ha estat format per la periodista i crítica cultural Bàrbara Raubert, el productor teatral Jordi Corominas, l'espectador i agitador cultural Joaquim Armengol, l'escenògrafa i il·luminadora Laura Clos, el ballarí, coreògraf i artista Quim Bigas i el vocal de la Junta del FAD José M. Milà. Durant la celebració, presentada per Quim Bigas, es va poder visualitzar una mostra dels artistes i els espectacles a través d'una projecció audiovisual.

 

Altres notícies

Àlex Ollé: “Sempre he cregut que un dels...

28/06/2022

A pocs dies de l’estrena d’ÒH!PERA parlem amb el seu director artístic, Àlex Ollé. El projecte es va presentar ara fa cinc mesos. Després...

El talent jove arriba a Horta amb ‘Disse...

16/06/2022

Per potenciar el comerç de proximitat i reactivar-lo amb propostes transversals i innovadores, aquesta temporada s’ha posat en marxa una nova...

Del bar al Fuorisalone de Milà

05/06/2022

La mostra ideada pel Barcelona Centre de Disseny, “...

El binomi art i tecnologia

03/06/2022

L'exposició 'Manifestations: Natures and Worlds' arriba al Disseny Hub de la mà del...