Presentació


Benvingudes i benvinguts al Disseny Hub Barcelona.

Mira un moment al teu voltant. Què hi veus?

Mirem on mirem, estem envoltats de disseny: des dels objectes més quotidians que ens passen desapercebuts fins a la roba o els grans edificis. El disseny és molt més que una disciplina, un art o un sector econòmic; el disseny és motor, creativitat, visió, producció i l’ànima imprescindibles per crear espais compartits i objectes que ens facin la vida millor.

I tota aquesta força l’hem volgut concentrar en el Disseny Hub Barcelona, un equipament pioner al món que pretén oferir un espai dinàmic i obert on tot el que representa i els qui representen el disseny –actors, empreses, creadors, ciutadania- hi trobin aixopluc, suport, formació, difusió i l’empenta necessàries, perquè el disseny és una de les principals forces i trets diferencials de Barcelona.

L’edifici del DHUB, projectat per Oriol Bohigas i per l’equip de MBM arquitectes, va obrir les portes el 2013 com una peça clau de la transformació urbanística de Les Glòries. Avui ja forma part d’aquesta nova centralitat barcelonina i hi juga un paper principal en el salt d’escala que està vivint aquesta zona de la ciutat: porta del 22@, nus de mobilitat de primera magnitud i espai ciutadà.

El Disseny Hub Barcelona és, per damunt de tot, un centre obert a tothom: professionals i públic general, un centre des del qual entenem la creativitat sense barreres, obert a les noves tendències i maneres de compartir i generar cultura. Això es tradueix en el seu propi concepte arquitectònic: diàfan, vibrant i acollidor que embolcalla el visitant només entrar. Amb espais multifuncionals amplis i lluminosos, com les diferents sales d’exposicions, sales taller, l’auditori o la seva cafeteria i terrassa amb el llac que l’envolta. Quan vingueu a visitar-nos sentireu la vitalitat vinculada a la creació i a l’emprenedoria que interpel·la tant creadors i joves talents com professionals dels sectors del disseny i les indústries creatives. El Disseny Hub Barcelona és un punt de trobada que respira innovació, divulgació i experimentació.

Com a equipament públic, innovador i inclusiu, vetllem per la divulgació del patrimoni i la cultura de la ciutat i per posar en valor i impulsar el talent i les indústries creatives. Tenim l’objectiu de promocionar els àmbits del disseny, la moda, els audiovisuals, l’artesania o l’arquitectura, i d’acollir i donar suport al talent jove i creatiu de la ciutat treballant amb els centres de formació, els creadors i els entorns empresarials a escala local i internacional, fruit de l'acord entre l'Àrea de Promoció Econòmica i l'Institut de Cultura de Barcelona. Per això, hi trobareu una oferta àmplia i una programació dinàmica, rigorosa i avantguardista. Exposicions, activitats per a tots els públics, conferències, festivals, premis i formació fruit de la unió d’esforços entre l’Ajuntament i la resta d’entitats amb seu al Disseny Hub, com són el Barcelona Centre de Disseny (BcD), el Foment de les Arts i el Disseny (FAD), l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM), l’Art Directors Club of Europe (ADCE), la Biblioteca El Clot - Josep Benet i, des del 2020, la xarxa internacional World Design Weeks.

En nom de totes les persones que treballem al Disseny Hub Barcelona, us convido a venir amb els ulls, el cor i la ment ben oberts i disposats a descobrir noves realitats.

Mireia Escobar, directora del Disseny Hub Barcelona