Tornar

Agenda

Exposició temporal

Remix El Barrio, disseny amb biomaterials de restes alimentaris

Informació

Del divendres, 19 de març al dijous, 29 de abril de 2021
De 09:00 fins 20:00
VEST. ÀVILA - Planta 0
Gratuïta
MATER FAD

"Remix El Barrio", disseny amb biomaterials de restes alimentàries, és una exposició que neix amb l'ambició de proposar un lloc d'aprenentatge per fomentar i niar noves pràctiques basades en la neoartesania a partir del malbaratament d'aliments. L'exposició és el resultat d'un programa pilot on diversos dissenyadors aprenen sobre el disseny de biomaterials i exploren projectes amb restes de menjar mitjançant tècniques artesanals i fabricació digital.

Col·laboren i involucren agents de barri del Poblenou com restaurants, horts urbans i associacions de veïns per promoure un ecosistema local d'economia circular. Afirmen el potencial del co-disseny, de la fabricació digital i de l'artesania per reinventar les nostres formes de produir, consumir i viure amb consciència de l'ecosistema ambiental. Reivindiquen la necessitat d'imaginar nous models i tècniques per innovar amb el que anomenem comunament "residus".

Complint amb les seves missions de vigilància tecnològica i disseminació de coneixement en l'àmbit dels materials i de les tecnologies associades, MATERFAD, Centre de materials de Barcelona, ​​porta l'exposició «Remix El Barrio» a la seva seu, al Disseny Hub Barcelona.

En els últims 30 anys, la producció de plàstic s'ha incrementat en un 620%.

Cada dia a Catalunya es llencen 720.000 kg de menjar. Aquests aliments malbaratats, que sumen 260.000 tones anuals, equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any.

Altres Esdeveniments

Convocatòria de premis

Inscripcions | 90 minuts de Glòria - IV Concurs In

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, el Centre Cultural La Farinera del Clot i la Biblioteca El...

Convocatòria de premis
Convocatòria de cursos

Inscripcions | Barcelona Fashion Forward

S'inicien les inscripcions per formar part del programa Barcelona Fashion Forward, especialment dirigit a dissenyadors, dissenyadores i marques de...

Convocatòria de cursos
Cicles de conferències. Xerrades

Barcelona reAct

Barcelona celebrarà, del 13 al 16 d’abril, un gran esdeveniment de ciutat per rellançar la seva economia...

Cicles de conferències. Xerrades
Exposició temporal

Remix El Barrio, disseny amb biomaterials de reste

"Remix El Barrio", disseny amb biomaterials de restes alimentàries, és una exposició que neix amb l'ambició de proposar un lloc d'...

Exposició temporal