Volver

Agenda

Exposición temporal

Balenciaga. La elegancia del sombrero

Información

Del Jueves, 17 de Junio al Domingo, 3 de Octubre del 2021
De 10:00 hasta 20:00
Espacio A
3 € general 2€ reducida
Museu del Disseny

BALENCIAGA. L'elegància del barret és una exposició fruit d'anys de recerca conjunta sobre les col·leccions de barrets del Museu del Disseny de Barcelona i el Cristóbal Balenciaga Museoa, que també coprodueixen la mostra.

Amb més de vuitanta peces i una desena de conjunts, es tracta de la primera exposició internacional centrada en els barrets de Balenciaga creats als departaments de barreteria de la Casa d'alta costura a París i Madrid, des de finals dels anys trenta fins al tancament de les cases de Balenciaga el 1968.

Cristóbal Balenciaga va establir un estil i una forma molt característics en els seus dissenys per a barrets, amb volums depurats i estilitzats que es creen mitjançant formes molt simples, gairebé abstractes, sent en si mateixos, autèntiques escultures. La mostra aprofundeix en la singularitat del treball del dissenyador tot ressaltant les formes innovadores, la cerca de materials i tècniques, i el caràcter artesanal de la seva producció de barrets. Posa també en relleu el món femeníque donava forma al disseny i les creacions de Balenciaga: els departaments de París i Madrid van ser dirigits per dones, les barretaires, i les venedores també ho eren. Trobarem doncs aquest treball de dones com a contrapunt al món femení que els usava, a les dones "tocades" per Balenciaga.

Des d'una òptica contemporània, la mostra s'aproxima a la importància que tenia aquest accessori per distingir-se en el context social i cultural de l'època donat el gran prestigi que suposava ser clienta de Balenciaga.

COMISSARI/A

Igor Uría. Cristóbal Balenciaga Museoa
Sílvia Ventosa. Museu del Disseny de Barcelona.

Otros Eventos

Exposición temporal

Perpetuum Mobile en el marco del Año Miralles

Puertas abiertas hasta el 30 de mayo. Muestra inédita sobre el trabajo de Enric Miralles como diseñador. Mobiliario y objetos...

Exposición temporal