Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri - Fundació Valors

  • Categoria:
    Medalla d'Honor de Barcelona
  • Àmbit:
    Districte de Sarrià- Sant Gervasi
  • Any de concessió:
    2022

Motivació de l'atorgament:

Per la tasca i repercussió social i humanística en els camps de l’espiritualitat, l’educació, la salut, l’art o la cohesió social.

Trajectòria:

Els orígens de la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri es remunten al segle XVII. No va ser fins l'any 2006 quan la comunitat Filipense de Sant Gervasi, junt amb un grup de laics afins, van creure convenient i necessari que aquest espai privilegiat, únic enmig de la ciutat de Barcelona, es convertís en un espai d'acollida i punt de referència per aquells que senten la necessitat de trobar sentit a la seva vida, aprofundir en la seva espiritualitat i contribuir al bé comú i a la transformació social.

És en aquest context que va néixer i es desenvolupà la Fundació Valors Humans, espiritualitat emergent (FVH). L'any 2009 es va inaugurar la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri de la mà de la Fundació Valors Humans. Alguns dels seus objectius més importants són, ser un espai d'acollida a les diferents pràctiques espirituals, fomentant el diàleg interreligiós, o promoure conferències i actes culturals, entre d'altres. 

Any de fundació: 2009

Àmbit d'actuació: Cultura