8 de març, Dia Internacional de les Dones

Si una cosa hem après de la pandèmia i la crisi social i econòmica que se n’ha derivat és que aquesta no ha impactat igual en les dones que en els homes. D’una banda, s’han incrementat la pobresa i la precarietat, realitats que les dones pateixen amb més duresa i freqüència. I de l’altra, s’ha posat en relleu i s’ha aguditzat la crisi de cures que ja patia la nostra societat. 

En aquest context, és més necessari que mai fer polítiques específiques per evitar-ho: calen polítiques feministes el 8 de març i cada dia de l’any.

Que el moviment feminista no s’aturi!

XXXVI Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2022

Cada any, per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Barcelona convoca el premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany per reflexionar entorn d’un tema d’impacte social i de gènere. Per a aquesta 36a edició, el tema triat és “Economia feminista: avancem contra la precarietat de les dones a la ciutat”.

Els dies 17 i 18 de març es podrà votar en línia el Premi del Públic.

L’acte de lliurament del Premi del Jurat i del Premi del Públic es durà a terme el 19 de març de 2022 a El Born Centre de Cultura i Memòria.

Commemorem el 8M amb Suu i Maruja Limón

La cantautora Suu i el quintet femení de flamenc fusió Maruja Limón seran les protagonistes del concert amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

El concert tindrà lloc el 19 de març de 2022, a les 12.15 h, a la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria. Entrada lliure fins a completar l’aforament.

Tres dies de març. Els nostres cossos, les nostres vides

Durant tres dies de març volem retre un homenatge a la publicació d’Our bodies, Ourselves (1971) i a les dones que la van escriure, traduir i fer circular arreu del món.

L’obra va significar un gir en la manera de mirar, pensar i sentir el propi cos, va situar la pràctica de l’autoexploració com a pràctica política i va esdevenir fonamental per al feminisme dels anys 70.

Notícies

Un projecte d’economia feminista antiracista guanya el premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany

19/03/2022 - 13:25

Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany. Aquesta edició posa l’accent en la lluita per reduir les desigualtats de gènere i contra la precarització, especialment aguda en sectors molt feminitzats.

Copyright: Khalid Ghali Bada

El Grup de Diàleg Interreligiós de Gràcia se suma a les activitats del 8M

18/03/2022 - 10:50

Dones i pluralisme religiós. Taula rodona sobre tradicions religioses i espirituals i violència de gènere, organitzada pel GDI de Gràcia

Des de les últimes eleccions del juny, tots els membres dels Consell Rector són dones. La visió de gènere ha esdevingut una prioritat i un dels eixos centrals.

Amb motiu del 8M, Eurocities entrevista dues representants del Consell Rector de l'IMPD

14/03/2022 - 10:32

En honor al Dia Internacional de les Dones, Eurocities, una xarxa internacional que treballa per garantir la bona qualitat de vida per a tothom, va entrevistar, entre altres, a Vanessa Fuentes i Marta Delgadillo del Consell Rector de l'IMPD.

Votació per triar el millor projecte dels presentats al Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2022

11/03/2022 - 13:00

Votació del premi del Públic i acte de lliurament del Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2022

Consulta les activitats previstes als barris i districtes de Barcelona per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Agenda
Concentració del 8 de març del 2021
Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany
Concentració del 8 de març del 2021
Concentració del 8 de març del 2021
Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany
Concentració del 8 de març del 2021