Trenquem el sostre de vidre

perquè les nenes d’avui siguin les caps de demà

Trenquem el sostre de vidre

Avui dia, la majoria de posicions directives tant en l’àmbit privat com en el públic segueixen ocupades majoritàriament per homes, mentre que les dones s’estanquen en les que requereixen menys qualificació,  fins i tot en els sectors professionals més feminitzats.

Aquesta segregació, que impedeix a les dones assolir les posicions de més responsabilitat en l’esfera professional, se sustenta en estereotips de gènere i models de lideratge tradicionals. La bretxa salarial i de pensions, la feminització de la pobresa, la pèrdua de talent, la manca de referents femenins en lideratge i els riscos psicosocials que afecten la salut i el benestar físic, psicològic i emocional de les dones són algunes de les conseqüències produïdes per aquesta barrera invisible que les separa dels càrrecs de comandament.

Per tot això, aquest 8M, trenquem el sostre de vidre!

Premi 8M Maria Aurèlia Capmany

La 38a edició del Premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany, amb el lema “Trenquem el sostre de vidre”, s’orienta a donar suport a projectes que ajudin a promoure accions positives per aconseguir erradicar la segregació vertical en els diversos sectors econòmics i socials.
 
L’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca, des de l’any 1987, el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la reconeguda escriptora catalana.
 
L’acte de lliurament del premi es durà a terme l’11 de març de 2024 al Saló de Cent.

Lectura del manifest

Aquest 8M, per primera vegada, es llegirà un manifest per expressar el compromís ferm de l’Ajuntament de Barcelona amb la lluita feminista i per denunciar totes les desigualtats i discriminacions que pateixen les dones en tots els àmbits i de manera estructural només pel fet de ser-ho.
 
Amb aquest acte institucional també es vol refermar l’aposta municipal per continuar avançant en polítiques feministes innovadores i transformadores.
 
La lectura del manifest serà el mateix 8 de març, a les 9.00 hores, a la plaça de Sant Jaume, i anirà acompanyada del desplegament d’una lona amb la imatge de la campanya del 8M al balcó de l’Ajuntament, enguany amb el lema “Trenquem el sostre de vidre”.

Converses feministes

Les “Converses feministes” són unes jornades dissenyades amb i per a les dones, entitats i organitzacions de la ciutat, i pensades per trobar respostes als reptes principals que s’interposen en el camí per aconseguir una igualtat real i efectiva. Sis grups de treball previs han definit els interessos i les propostes principals per aconseguir, entre totes les participants, noves aportacions i compromisos per avançar en les properes polítiques municipals feministes.

Les jornades tindran lloc el 22 i 23 de març a l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra i hi participaran persones expertes de primer nivell i dones referents per la seva trajectòria en diferents sectors professionals.

Notícies

El 8M als barris, districtes i equipaments de la ciutat

27/02/2024 - 11:36

8M. Activitats organitzades pels districtes i equipaments de la ciutat arreu del territori per al 8M.

Campanya del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Al cartell s'hi pot llegir

Trenquem el sostre de vidre perquè les nenes d’avui siguin les caps de demà

26/02/2024 - 10:12

Feminismes i dones. Aquest 8M reivindiquem la presència de més dones en càrrecs de responsabilitat i lideratge.

De què parlarem a les jornades Converses Feministes?

22/02/2024 - 08:09

converses feministes. Programa de les jornades "Converses Feministes", que tindran lloc el 22 i 23 de març a l'Auditori de la Universitat Pompeu Fabra

Carmen Laforet

Sis biblioteques més amb nom de dona

28/02/2024 - 16:39

Anna Maria Moix, Rosa M. Arquimbau, Carmen Laforet, Aurora Díaz Plaja, M. Àngels Rivas i Mària Sánchez se sumaran aquest 2024 a les set ja batejades amb destacades figures femenines.

Agenda del

8 de març

Consulta les activitats previstes als barris i districtes
de Barcelona per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Agenda del 8M