El feminisme esclata i es desborda a la dècada dels setanta. És en aquest moment que una generació de dones decideix prendre la iniciativa en la vida pública i en la privada i engegar, en un gest afirmatiu de llibertat, una revolució imprevista que no seguia cap model, sinó que s´anava desplegant a través de la pròpia pràctica. En aquesta onada del feminisme les reivindicacions arriben a l'esfera més íntima, subvertint la sexualitat i els models reproductius, transgredint tabús sobre el plaer i el desig i qüestionant l'ordre jeràrquic establert tant a casa com al carrer. 'Una revolució que capgira les ments tant com els cossos.

A la vegada, la lluita que parteix del terreny del gènere s´alia amb altres moviments emancipadors que prenen també embranzida en aquell moment: els de raça i els de classe. D'aquestes interseccions emergeixen una àmplia diversitat de corrents que fan palesa la necessitat de parlar dels feminismes en plural.

Sense la pretensió d'oferir una selecció exhaustiva ni concloent, en aquest curs mostrarem l'heterogeneïtat de discursos feministes que sorgeixen als setanta, aprofundint tant en l'obra de pensadores clau com subratllant les decisives aportacions des de l'activisme dels marges, establint alhora ressonàncies amb els feminismes d´avui.

Consulteu el programa aquí

Horaris

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona